Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
345 komentara

Jogurt-revolucija na internetu: 'Koliko ga voliš od 0 do Koli?'

Odrasla sam u komunizmu i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta, kazala je predsjednica

345 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović požalila se bečkom dnevniku Kleine Zeitung kako je pitanja o radikalnom nacionalizmu čine bijesnom, a na njezinu "jogurt-revoluciju", korisnici društvenih mreža su reagirali kreativnim foto-montažama. 

AljmaÅ¡: Predsjednica Grabar-Kitarović prisustvovala misnom slavlju na blagdan Velike Gospe TOMISLAV KLAUŠKI Kolindina 'jogurt revolucija' je banalna, ali nipošto beznačajna

Inspirirala je Kolinda i svojom izjavom da je u Jugoslaviji Hrvatima bilo zabranjeno imenovati porijeklo, te da smo umjesto "Hrvati", morali govoriti da smo "iz Hrvatske". Korisnici društvenih mreža odgovorili su joj preslikama svojih dokumenata koji dokazuju suprotno. 

Možda najjači dokument koji opovrgava njezinu izjavu je izvod iz matične knjige vjenčanih u kojoj se Josip Broz izjašnjava kao Hrvat. 

SKORO 300 VRSTA Kolinda, kako mislite nije bilo jogurta u Jugi? Bilo je i voćnih

No, daleko veću pažnju i ismijavanje doživjela je zbog famozne izjave o jogurtu, odnosno manjka istog u Jugoslaviji. 

- Odrasla sam u komunizmu i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta te da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna - kazala je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message