Obavijesti

Viral

Komentari 25

Kao mali leopard: Naš Tajfun glumio je čak i s Majom Šuput

Kao mali leopard: Naš Tajfun glumio je čak i s Majom Šuput
4

Pasmina je jedinstvena u svijetu jer je riječ o jednoj od najmlađih umjetnih pasmina, odnosno nema je u prirodi. Pojavila se u SAD-u 50-ih godina prošlog stoljeća

Prelijepe mačke Dubravka Majhena iz Gornje Glogovnice sa širega križevačkog područja redovito privlače pažnju, pa su tako i prošli vikend osvojile priznanja.

Na Međunarodnoj izložbi mačaka u Rijeci proglašene su najboljim leglom, a ujedno se jedno mače iz tog legla okitilo titulom Best in Show.

To je još jedno veliko priznanje Dubravku i njegovoj supruzi Lidiji, koji se od 2015. godine bave uzgojem bengalskih tigrastih mačaka. Pasmina je jedinstvena u svijetu jer je riječ o jednoj od najmlađih umjetnih pasmina, odnosno nema je u prirodi. Pojavila se u SAD-u 50-ih godina prošlog stoljeća.

- Mužjaka smo nabavili iz Nizozemske, a ženku iz Njemačke. Pasmina je nastala križanjem azijske leopard mačke, koja živi u prirodi, i domaće mačke. Njezina ljepota ogleda se u predivnom krznu, koje je kratko, glatko, gotovo svileno i mekano. Svojim uzorkom krzna podsjećaju na leoparda, pa neki od poznavatelja ovu, jednu od najmlađih pasmina, zovu i bengalska leopardska mačka. Tek peta generacija dobije onaj konačni izgled, koji podsjeća na leoparda, ali s karakteristikama domaće mačke, i tek tada dobije rodovnicu - pojašnjavaju Lidija i Dubravko dok sa zavjese skidaju razigrane mačiće, stare malo više od mjesec dana, koje je omacila Jaded Genetics Lambada.

Njihov mačak Tajfun, star šest godina, već je nastupao u nekoliko spotova, između ostalih u spotu Maje Šuput.

Tajfun potječe iz svjetski priznatog legla, a europski je i hrvatski prvak.

macke