Obavijesti

Viral

Komentari 6

'Kokice' više nema: Uginuo je nastariji papagaj u Hrvatskoj...

'Kokice' više nema: Uginuo je nastariji papagaj u Hrvatskoj...
6

'Danas nas je napustio naš dragi papagaj žako "Kokica"! Nakon mjesec dana pokušaja da mu se pomogne i obilaska klinika nažalost, nije bilo uspjeha.' na svom profilu objavio je Antun Ponoš

VIDEO

Danas nas je napustio naš dragi papagaj žako 'Kokica'! Imao je 38 godina, na svom profilu objavio je Antun Ponoš.

Vlasnica Laura Bušelić danas je zauvijek ostala bez svog 38 godina starog pernatog ljubimca - papagaja žako imenom Kokica. Mjesec dana trajala je borba za njegov život. Pokušali su sve, obilazili su klinike kako bi mu se stanje s disanjem poboljšalo, kontaktirala je i veterinara u Americi, ali Kokici nije bilo pomoći.

Nakon 30 godina života kod prve vlasnice koja je preminula, Kokica je ostatak života proveo s Laurom. Kako je ispričala u prilogu emisije Kućni ljubimci, brzo se prilagodio na suživot s njom te naučio njene dnevne rutine. Pozdravljao bi ju kada je odlazila na posao, pomagao pri kuhanju ručka, a čak se znao i svađati. Bio je veoma zanimljiv, osebujan, privržen, pričljiv, ali i svojeglav.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njegovo najdraže mjesto bilo je na Laurinom ramenu gdje je pomno pratio sve što ona radi. U svom životu naučio je sve što jedan čovjek radi tijekom cijelog dana. Zauvijek ćemo ga pamtiti po privrženosti prema vlasnici i po njegovim brojnim duhovitim riječima.

Žakoi su inače poznati kao jedni od najinteligentnijih životinja. Njihova inteligencija doseže inteligenciju djeteta u dobi od pet do čak devet godina. Od svih papiga ima najveću sposobnost učenja i izvrsno znaju slagati smislene rečenice. Vole kada vlasnici uživaju u njihovom društvu, stoga će bezbroj puta ponavljati stvari koje ih nasmiju. Papagaji žakoi mogu živjeti do 100 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.