Obavijesti

Viral

Komentari 1

Kujica s tek rođenim štencima skrivala se ispod auta. Dva su uginula. Ostale su sve spasili

Kujica s tek rođenim štencima skrivala se ispod auta. Dva su uginula. Ostale su sve spasili
3

Jedno štence preživjelo je put do Zagreba i preminula u ambulanti - pretpostavlja se zato što su premrzli. Bili su jako mali, a na svijet su došle u uvjetima koji nisu za život, nažalost su nam otkrili iz Udruge S-Pas.

VIDEO

Hladni zimski dani surovi su uvjeti za napuštene kućne ljubimce. Veliki je broj napuštenih životinja koje se jednostavno ostave na ulicama, ali na njihovu sreću, imaju saveznike čelične volje i neumoljive energije.

Udruga za zaštitu životinja Đakovo uputila je apel u nedjelju popodne.

- Dojava o kujici, koja leži ispod auta s tek okoćenim štencima u Semeljcima. Ima li smisla pitati želi li ih netko primiti na toplo? - bezidejno su pitali iz đakovačke udruge.

Ipak, zajedničkim se radom brzo pronašlo rješenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

crna kuja sa štencima 00:32

Stupili smo u kontakt s Glorijom Malin, voditeljicom Udruge S-Pas.

Ona nam je otkrila da su u međuvremenu zbrinuti. Kujica je okotila devet štenaca, jedno je bilo mrtvo kada su pronađeni u nedjelju oko podneva, a jedno štence uginulo je u ambulanti iako je preživjelo put do Zagreba.

Udruga S-Pas u narednim danima vodi posebnu njegu o pronađenim psima iz Đakova, uključujući i majci ovog legla. Štenad je na svijet došla u surovim, hladnim uvjetima, koji su značajno narušili njihovo zdravlje dok su u krhkom stanju nakon samog rođenja.

Kujica, koja je dobila ime Nora, nema čip, provjerila je udruga. Psi su, doznajemo, smješteni kod čuvalice, a bit će cjelovito veterinarski obrađeni. Trenutno jedu kvalitetnu hranu, tretira ih se s Imunoboost pastom za podizanje imuniteta i nalaze se na toplom. Štenad je jako mala, a veoma su i glasni, pretpostavlja se zbog hladnoće u kojoj su se rodili i narušenog majčinog zdravlja.

- Mamu smo čipirali, generalno je okej zdravlja. Pretpostavljamo da su puni parazita, ali tretirani su protiv toga. Kupili smo podloške, dekice, sve novo kako ne bi bili ugroženi. Za sada je svaki dan ključan, ako izdrže idućih sedam - osam dana znat ćemo da smo uspjeli - rekli su nam iz Udruge S-Pas.

Psi su proveli čitavu nedjelju ispod auta. Mnogi prolaznici uočili su napuštene pse i poslali dojavu, ali nitko ih nije pokupio i zbrinuo. Za to je zaslužna volonterka koja je izvukla pse i odvela ih na sigurno. Majka je dosta plaha i nepovjerljiva prema ljudima, pomalo i reaktivna, ali Udruga poručuje da je to zbog fizičkog i psihološkog šoka i zaštitničkog instinkta prema leglu. 

Svatko tko je spreman pomoći može Udruzi donirati dekice, podloške, starter hranu i/ili uplatiti novac za veterinara. Ovi su psi u dobrim i sposobnim rukama, ali i neumoljivi volonteri brojnih udruga ponekad zatrebaju pomoć puka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.