Obavijesti

Viral

Komentari 23

Ljepota 'spajanja': Uz 10 dana godišnjeg do 32 neradna dana

Ljepota 'spajanja':  Uz 10 dana godišnjeg do 32 neradna dana
1

Od Nove godine do Uskrsa je 'suša', a onda kreće... Za božićne praznike u 2019. godini, uz potrošena tri dana godišnjeg, moći ćete dobiti odmor od čak devet dana

VIDEO

Hrvatska ima 13 državnih praznika i blagdana, a u 2019. godini možemo računati na 11 neradnih dana, kao i ove godine. No, sve do Uskrsa neće biti prilike za 'spajanje' praznika s neradnim danima, a sami Uskrs 'pada'  tri tjedna kasnije nego ove godine.

Ipak, 'spajanje' kreće od 1. svibnja. Praznik rada pada u sredini tjedna pa ga je moguće 'lijepo povezati' s jedne ili druge strane.

Lipanj, pak, donosi dva praznika, jedan blagdan i novu priliku za spajanje. Dan antifašističke borbe pada na subotu, ali zato Tijelovo (20. lipnja) pada na četvrtak. Budući da već u utorak 25. lipnja slavimo Dan državnosti, uz dva dana godišnjeg moguće je napraviti spajalicu dugu šest dana, javlja tportal.

Dan pobjede (5. kolovoza) donosi produženi vikend s ponedjeljkom, a priliku za četverodnevni 'mini godišnji' pruža Velika Gospa koja dolazi u četvrtak.

Ista mogućnost otvara se za Dan neovisnosti u utorak 8. listopada, a Svi sveti donose još jedan produženi vikend, ovaj put s petkom.

Godinu zatvaraju božićni praznici, koji padaju srijedu i četvrtak i omogućuju tri kombinacije: Odmor od pet dana uz korištenje tek jednog dana godišnjeg, šestodnevni odmor uz dva dana godišnjeg ili, pak, pravi odmor od čak devet dana, a da ste potrošili svega tri dana godišnjeg.

Računica pokazuje da oni 'najkreativniji', koji iskoriste sve mogućnosti spajanja, mogu u šest prazničnih mjeseci koji su pogodni za spajanje, sa samo 10 dana godišnjeg doći do 32 slobodna dana.

 

U Belgiji 17 neradnih dana: Ako im 'pada' u nedjelju - neradni dan se prenosi

Kako piše tportal, Hrvatska je s 13 neradnih dana u godini u zlatnoj sredini među zemljama Europske unije. U blagdanskim slavljima prednjače Belgijci i Latvijci s čak 17 neradnih dana, dok su građani Velike Britanije na začelju sa samo osam neradnih dana. No, treba reći kako nemaju sve EU članice ista pravila kad je riječ o neradnim danima. Primjerice, ako blagdan u Velikoj Britaniji i Belgiji pada na nedjelju, neradni dan se prenosi na - ponedjeljak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.