Viral

Komentari 9

Lud, hrabar, ili oboje? Snimka spašavanja mačke ledi krv...

Lud, hrabar, ili oboje? Snimka spašavanja mačke ledi krv...

Muškarca koji je po rubu zgrade u Torontu prošetao do susjednog balkona kako bi 'spasio' mačku mnogi slave kao heroja, ali mnogi, s potpunim pravom, upozoravaju na opasnost tog poduhvata.

Snimka na kojoj se vidi kako je ludo hrabri Kanađanin po rubu zgrade prošetao sa svojeg na susjedni balkon kako bi vratio mačku koja je otišla internetom se proširila poput požara. Mnogi smatraju da je Kanađanin heroj koji je pokazao neizmjernu ljubav prema svojem kućnom ljubimcu, no sasvim je moguće da je cijela stvar iscenirana zbog pet minuta slave. 

Naime, ukoliko pogledate snimku, vidjet ćete da se cijela situacija počinje snimati prije nego što je snimatelj mogao znati namjere muškaraca na balkonu. Druga je stvar da su postojali i drugi načini da se mačka 'spasi' - vlasnik je primjerice mogao pozvoniti susjedima i zamoliti ih da uđe na njihov balkon ili jednostavno pričekati da se mačka vrati sama. 

Nakon što se snimka proširila internetom, muškarac sa snimke je dao anonimni intervju za jedan blog gdje je objasnio da susjeda nije bilo doma te otkrio da je - vatrogasac. 

Bilo da se radi o namještaljci ili ne, očigledno je da je muškarac ovim pothvatom ugrozio vlastiti život, ali i, u slučaju pada, i živote drugih ljudi. Da podvučemo crtu - nemojte ovo pokušavati kod kuće.