Viral

Komentari 21

Manji od konja, a veći od psa: Kad ga oboljeli vide, to je čudo

Manji od konja, a veći od psa: Kad ga oboljeli vide, to je čudo

Terapeutski je poni od 1997. godine. Otada obilazi škole i domove umirovljenika, a posljednjih godina i dječje bolnice. Nedavno je proslavio 25. rođendan sa svojim najdražim pacijentom

Tijekom svoje druge borbe s rakom sedmogodišnja Kylie provela je dane prikovana za bolnički krevet. Nakon operacija i kemoterapija imunološki sustav joj je bio jako loš te nije mogla ići u školu niti se igrati s prijateljima. Zato joj je posjet posebnog gosta značio mnogo, barem je na trenutak udaljio od teške svakodnevice, rekao je njezin otac te dodao - On je poseban zato što je samo jedan takav. To je isto kao da naletite na LeBrona Jamesa u trgovini, našalio se. 

Petie je zaista poseban, i to po mnogo čemu. Križanac minijaturnog konja i šetlandskog ponija već 20 godina bavi se terapeutskim poslom. Visok je jedan metar i teži oko 170 kilograma. Veći je od terapijskog psa i mnogo manji od konja, što daje savršenu kombinaciju dviju djeci najdražih životinja. 

Petiejev posjet je zabavan i nešto što djeca nikako ne očekuju, za Today je rekla Sue Miller. Ona s mužem drži farmu terapeutskih konja i kaže kako su odmah shvatili da je Petie poseban. Bio je od prvog dana miran i prihvaćao je svaki izazov. Tako mu nije izgledalo nimalo neobično ići u bolnicu, prolaziti kružna vrata i voziti se liftom. 

U dvama bolnicama u Clevelandu postao je pravi miljenik djece. Samom pojavom ih uveseljava, svojom smirenošću i njih opušta, a i jako je umiljat - pušta da ga se miluje i češlja što djecu posebno veseli. Nedavno je proslavio svoj 25. rođendan sa svojim najdražim pacijentom. Jerry ga je češljao te s osobljem otpjevao rođendansku pjesmu.

Uvijek je posebno kada dođemo u bolnicu. Uđemo, a djeca se nasmiju. Za mene - svaki novi put to je malo čudo, istaknula je ponosna vlasnica.