Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Milkshakeom protiv Brexita: U centru grada pogodio Faragea

Prosvjednik koji je napao Faragea je Paul Crowther koji je odmah nakon napada uhićen, ali se uspio obratiti novinarima koji su svjedočili incidentu. Rekao je da zbog svojih poteza nimalo ne žali.

Nigel Farage and Brexit Party candidates campaign in Newcastle
Foto: Scott Heppell/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
5 komentara

Britanski političar i zagovaratelj Brexita, Nigel Farage, nije imao ugodan doček na svojem posjetu Newcastleu u ponedjeljak. Naime, u samom centru grada, jedan od prosvjednika pogodio ga je milkshakeom koji se razlio po Farageovom odijelu.

Farage je bio bijesan nakon napada, a svjedoci tvrde kako je Farage pitao svoje tjelesne čuvare kako se to moglo dogoditi te da se ovakav napad mogao uočiti ranije, piše The Guardian.

Prosvjednik koji je napao Faragea je Paul Crowther koji je odmah nakon napada uhićen, ali se uspio obratiti novinarima koji su svjedočili incidentu.

- To je pravo da prosvjedujem protiv ljudi poput njega. Ne želim radi svoje akcije - rekao je Crowther i dodao kako je milkshake koji je bacio s okusom banane i karamele.

Farage se nakon incidenta povukao iz centra grada, a javnosti se obratio putem svojeg Twitter profila.

- Nažalost, neki su postali radikalizirani do te mjere da je normalna kampanja postala nemoguća. Da bi civilizirana demokracija funkcionirala treba nam pristanak i gubitnika. Političari koji nisu pristali na rezultate referenduma doveli su nas do ovog - napisao je Farage u objavi.

Inače, prošloga tjedna škotska policija kao da je predvidjela da bi Faragea mogli napasti milkshakeom. Naime, Farage je posjetio Edinburgh, a policija je zabranila prodaju ovog pića u restoranima u blizini mjesta gdje je Farage održao govor.

Također, milkshakeom je nedavno napadnut i Carl Benjamin, kandidat euroskeptične stranke UKIP.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message