Obavijesti

Viral

Komentari 43

Misterij demona iz Dovera: Još i danas svi strahuju od njega...

Misterij demona iz Dovera: Još i danas svi strahuju od njega...
1

Malo je koje stvorenje ostavilo takav trag i takvu buku za sobom u tako malo vremena poput Demona iz Dovera. Nepoznati je kriptid viđen triput unutar 25 sati...

VIDEO

Iako nije nikome učinio ništa nažao, o demonu iz Dovera i danas, 32 godine kasnije, raspravlja se i govori s velikim strahopoštovanjem.

Biće je prvi put viđeno 21. travnja u večernjim satima 1977. godine, a zamijetio ga je Billy Barlett koji se u društvu dvojice prijatelja vozio cestom u blizini Dovera u Massachusettsu.

Barlettu se isprva učinilo da su svjetla njegovog automobila obasjala tek psa ili mačku, no kada se malo bolje zagledao u tu figuru, shvatio je da nikada i ništa slično nije vidio.

Ispred njih je stajalo stvorenje glave oblikovane poput lubenice, na kojoj se nisu mogli vidjeti uši, nos ili usta, tek velike oči koje su svijetlile narančastom bojom.

Prisegnuo na Bibliju da ga je doista vidio

Bartlett je, nadalje, kazao da je stvorenje imalo duguljaste mršave ruke te noge tankih prstiju pomoću kojih se prilagođavalo podlozi, pa zaključio da je bilo visoko otprilike 120 centimetara.

Potom ga je i naslikao onako kako je to najbolje umio, pa uz sliku ostavio bilješku na kojoj je napisao da priseže na Bibliju da je doista vidio to stvorenje.

Samo dva sata kasnije je isto biće ugledao i petnaestogodišnji John Baxter, koji se vraćao kući od djevojke.

On je, pak, najprije pomislio da prema njemu hoda deformirano dijete, pa je za njim potrčao uvjeren da mu treba pomoć.

Stvorenje je tek tijekom potjere uspio vidjeti iz blizine, pa ga opisao identično poput Barletta, premda nije imao pojma što je to prvi svjedok te noći vidio i čuo.

Šokirana slikom s ultrazvuka: 'Moja beba izgleda kao demon'
Šokirana slikom s ultrazvuka: 'Moja beba izgleda kao demon'

Treći i posljednji susret je uslijedio večer kasnije, a policiji su prisustvo nepoznatoga stvorenja prijavili Abby Brabham (15) i Will Taintor (18), koji su ga zamijetili kako sjedi uz cestu.

Kriptozoolog: 'Nije riječ o podvali'

Njihov se opis razlikovao tek u jednom detalju, u očima koje su svijetlile zelenom, a ne narančastom bojom.

'Da sam barem sve to izmislio. Međutim, nisam'.

Ilustracija

Za priču su se tada zainteresirali mediji, a po objavi i slavni istraživač te kriptozoolog Loren Coleman koji je unutar sljedećih tjedan dana intervjuirao svjedoke i zaključio da nije riječ o podvali.

Nažalost, Coleman nije mogao dokučiti o čemu je tu riječ, pa je i njemu ostalo samo pretpostavljati što je tih dana šetalo područjem - je li to doista bilo samo deformirano mladunče losa kao što su neki ustvrdili, stvorenje s druge planete ili iz neke druge dimenzije, možda hibrid stvoren od vojske.

'Ni danas ne znam što je ali to je bilo tamo'

Kako bilo, o Demonu iz Dovera se nikada nije prestalo govoriti, pa je 2006. godine novinar The Boston Sunday Globea pokucao na vrata Billyja Barletta kako bi od njega čuo ostaje li pri svojoj tvrdnji.

'Ima vampirske očnjake, rogove i oči demona': Ubio mladu ženu
'Ima vampirske očnjake, rogove i oči demona': Ubio mladu ženu

Muškarca nije uspio pokolebati, te mu je rekao što i svim ostalim znatiželjnicima koji su ga sve te godine progonili:

- Volio bih vam reći da sam sve to tada izmislio, da je sve to bila samo šala i podvala, međutim tome doista nije bilo tako. Te sam večeri vidio nešto neobično. Što? Ni danas nemam pojma, ali znam da je bilo tamo - odgovorio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način