Obavijesti

Viral

Komentari 32

Moderni misteriji: Zašto čak i Google skriva ove lokacije?!

Moderni misteriji: Zašto čak i Google skriva ove lokacije?!
1

Australski 'News' napravio je listu devet lokacija koje su toliko tajnovite da su 'zamagljene' čak i na Googleovim mapama. Razlozi za to vrlo su raznoliki...

VIDEO

1. Gakona, Aljaska, SAD

Postoji vrlo velika vjerojatnost da ste čuli za program HAARP iliti 'High Frequency Active Auroral Research Program'. Naime, pobornici teorija zavjera tvrde da taj program služi za kontrolu uma, ali i vremena kojim SAD svojim neprijateljima može 'priuštiti' poplave ili pak suše. No, službeno - radi se o civilnom i vojnom istraživačkom programu u kojem se rabe visokofrekventni radio valovi za istraživanje gornjih dijelova zemljine atmosfere, posebice ionosfere. 

Sekundarna je svrha programa širenje radio valova, komunikacije i navigacije. On je smješten u Gakoni, u Aljasci. Iako je projekt ugašen 2013. godine zbog nedostatka novčanih sredstava, područje na kojem je bio instaliran i dalje je zamagljeno na Googleovim mapama. 

Google Maps

2. Rafinerija 'Szazhalombatta', Mađarska

Gotovo sigurno nama najbliže 'zamagljeno' područje na Googleu nalazi se u susjednoj Mađarskoj. Naime, jedna tamošnja rafinerija zatražila je da se 'obrišu' sva njena postrojenja, iako nikome nije jasno - zašto. 

Google Maps

3. Brana 'Keowee', SAD

Rezervat u Južnoj Carolini u SAD-u od početka je 'zamagljen' na Googleu. Iako to vlasti nikada nisu potvrdile, piše australski News, brana navodno pomaže u pogonu nuklearke 'Oconee' koju mnogi nazivaju 'potencijalnom američkom Fukushimom'. 

Google Maps

4. Nepoznato područje u sibirskoj tundri, Rusija

Vjerojatno najneurednije izbrisano mjesto na Googleovim mapama nalazi se u Sibiru, blizu gradića Egvekinota koji je ujedno i administrativni centar autonomnog okruga Chukotka. 

Za vrijeme Hladnog rata Rusi su u regiji 'preuzeli' nekoliko gradova i pretvorili ih u utočišta za znanstvenike koji su užurbano radili na nuklearnom programu. Mnogi zbog toga vjeruju da je zamagljeno područje jedan od tih gradova, a drugi da se radi o području na kojem se nalaze radari ili presretači projektila. 

Google Maps

5. Faroe otoci, Danska

Faroe otoci nalaze se na pola puta između Norveške i Islanda. Nije poznato zašto su dijelovi otoka zamagljeni, no pretpostavlja se da je razlog vrlo benigan - u pitanju su naime prava na ribolov. 

Google Maps

6. Zračna baza 'Volkel', Nizozemska

Ako je vjerovati bivšem nizozemskom premijeru Ruudu Lubbersu, u ovoj se bazi nalaze 22 nuklearne bombe u vlasništvu SAD-a. 

- Nikada nisam mislio da će bombe u 2013. godini i dalje biti kod nas. Mislim da su apsolutno beskorisne i da pripadaju besmislenoj tradiciji u vojničkom razmišljanju, objavio je 2013. godine Lubbers. 

Te informacije prvi je objavio WikiLeaks još 2010. godine što u potpunosti objašnjava zašto je baza zamagljena na Google mapama. 

Google Maps

7. Michael AAF zgrada, SAD

Kontrolu nad ovom zgradom u saveznoj državi Utah ima američka vojska, a u njoj se testiraju biološka i kemijska oružja. 

Google Maps

8. Grad Valencia, Filipini

Valenciu naseljava oko 160 tisuća ljudi, a u tom se gradu nalazi centar vladinog raketnog štita za obranu. To je i razlog zbog kojeg je grad zamagljen na mapama. 

Google Maps

9. Jezero Baker, Kanada

Oko jezera Baker naseljeni su Inuiti, no to i dalje ne objašnjava ogromna zacrnjena područja oko njega. 

Google Maps


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.