Obavijesti

Viral

Komentari 8

Najstarija žena bila 23 godine mlađa nego što je ona tvrdila?

Najstarija žena bila 23 godine mlađa nego što je ona tvrdila?
1

Rusi su uspjeli pronaći i osobnu iskaznicu majke Jeanne iz 1930-ih i zaključili da žena na fotografiji ni po težini ni po boji kose ne odgovara onoj Jeanne iz kasnijih godina

VIDEO

Francuskinja Jeanne Calment, koja je 1997. godine umrla kao najstarija žena na svijetu, možda je lagala o svojim godinama. Ruski matematičar Nikolaj Zak uvjeren je kako je ukrala identitet svoje majke i "dodala si" 23 godine života.

Jeanne je u trenutku smrti navodno imala 122 godine i 164 dana zbog čega je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda, piše NYPost.

Zak i njegov kolega Valerij Novoselov mjesecima su proučavali biografiju "najstarije žene", čitali njene intervjue, gledali fotografije, ali i razgovarali sa stanovnicima grada Ariesa na jugu Francuske u kojem je Jeanne živjela. 

- Analiza svih materijala dovela me do zaključka da je kći Jeanne Calment Yvonne ukrala majčin identitet nakon njene smrti kako bi izbjegla plaćanje poreza na nasljedstvo, kaže Zak.

I dok službeni podaci govore da je Yvonne umrla davne 1934. od upale pluća, Zak smatra da je tad zapravo umrla njena majka Jeanne, a Yvonne je tada preuzela njen identitet. Stoga joj, kad je umrla, kako smatra matematičar, nije bilo 122 nego "tek" 99 godina. 

Rusi su uspjeli pronaći i osobnu iskaznicu majke Jeanne iz 1930-ih i zaključili da žena na fotografiji ni po težini ni po boji kose ne odgovara onoj Jeanne iz kasnijih godina. 

Francuski stručnjak Jean-Marie Robine, koji je sudjelovao u procesu potvrđivanja Jeanne Calment kao najstarije žene na svijetu, odbacio je ruske tvrdnje i nazvao ih besmislenima. 

Članovi obitelji Jeanne Clement nisu željeli komentirati najnovije nalaze. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'
URNEBESNI KOMENTARI

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'

'Joj pa i u Austriji se tako radi', napisao je jedan korisnik društvene mreže. 'Čovjeku se nešto prosulo po tepihu pa ispire...', dodao je drugi
Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!
RETRIEVER WEEKEND

Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!

U prostranom parku Osnovne škole Eugena Kvaternika, osim specijalnih izložbi retrievera iz cijelog svijeta, bit će predstavljeni i psi za traženje droge i eksploziva. spasilački i potražni psi te terapijski i psi pomagači