Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Najveća u Hrvatskoj: Bundeva kraljica ima čak 420 kilograma

Na tradicionalnom festivalu sudjelovalo je stotinjak izlagača, a pobjedu je odnio Zvonimir Tišner iz Nove Subocke ispred Ivana Udovičića i Đorđa Vukadinovića čije su bundeve imale po 340 kilograma

Najveća bundeva u Hrvatskoj
Foto: Promo
12 komentara

Bundeva je teška čak 420 kilograma pobijedila je na 13. po redu Tovarničkom jesenskom festivalu koji organiziraju općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala.

Na tradicionalnom festivalu sudjelovalo je stotinjak izlagača, a pobjedu i nagradu od 7000 kuna odnio je Zvonimir Tišner iz Nove Subocke ispred Ivana Udovičića iz Beravaca i Đorđa Vukadinovića iz Jarka (Vojvodina) čije su bundeve imale istu težinu od 340 kilograma pa su podijelili drugo i treće mjesto te su svaki dobili po 2000 kuna.

Najveća bundeva u Hrvatskoj | Autor: Promo Foto: Promo

- Već godinama pokušavam uzgojiti ovakvu bundevu i tek sad sam uspio. Nije to lak posao. Morate svakodnevno bdjeti nad sadnicama i opskrbljivati ih dovoljnim količinama gnojiva i vode - rekao je Tišner.

Po njegovim riječima, divovskim je tikvama dnevno potrebno i nekoliko stotina litara vode, ovisno koliko je godina sušna. Predsjednik Organizacijskog odbora za provedbu festivala Marinko Beljo rekao je da festival raste iz godine u godinu, kako po broju izlagača tako i po broju posjetitelja.

Najveća bundeva u Hrvatskoj | Autor: Promo Foto: Promo

Bundeva od 420 kilograma dobila je titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message