Obavijesti

Viral

Komentari 145

'Nešto nas je gledalo s prozora, to smo kasnije vidjeli na fotki'

'Nešto nas je gledalo s prozora, to smo kasnije vidjeli na fotki'
1

Ne kažem da je na fotografijama duh, možda je sve obična igra svjetla i sjene, stvarno ne znam. Ali da sam se naježio, jesam, priča Nikola koji je prošlog četvrtka s curom bio kod dvorca u Brezovici

VIDEO

Nismo ni znali što je na slikama. Kad smo došli doma, cura ih je uređivala. Rekla mi je: 'Dođi brzo, vidi ovo!' A na fotki kao da nas nešto gleda, priča nam Nikola (38), koji je s djevojkom Danijelom (36)  prošli četvrtak bio na izletu u dvorcu Brezovica, desetak minuta vožnje od zagrebačke Arene. 

- Kad mi je pokazala fotografije, naježio sam se. Ovo je prvi put da sam ovako nešto doživio i ne kažem da je na fotografijama duh ili nešto neobjašnjivo, možda je sve samo obična igra svjetla i sjene, ne znam. Ali da sam se naježio, jesam - priča Nikola, koji je inače iz Međimurja, a živi u Zagrebu.

'Ona bi natrag, meni se ne ide'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Cura i ja volimo dvorce, prijateljica nam je rekla: 'Pa super, imate jedan 15 km udaljen od vas'. Nismo ni znali da je u Brezovici dvorac. Kad smo tamo došli, nije bilo nikoga. Samo čista priroda, ptice... Blizu je i samostan - kaže Nikola o dvorcu koji je polovicom osamnaestog stoljeća izgradio Josip Kazimir Drašković, a najpoznatiji je po freskama iz središnje dvorane s prikazima sedmogodišnjeg rata. 

'Prijatelj mi je rekao da se ne šalimo s tim stvarima'

Dvorac koji predstavlja baroknu umjetnost kontinentalne Hrvatske danas je u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije, a kroz povijest su mu vlasnici bili i Zrinski, Draškovići, Gyulayi... Naposljetku ga kupuje veletrgovac Josip Ausch da bi ga 1912. prodao Zagrebačkoj nadbiskupiji. Danas je zapušten.

- Baš nas je zato zaintrigirao. Obišli smo ga i fotografirali iz svih kuteva. Onda nas je doma dočekalo iznenađenje. Imam još jednu fotografiju na kojoj se vidi nešto poput obrisa psa ili vuka. Pokazao sam fotografije prijateljima, jedan mi je rekao da se ne šalimo s tim stvarima, da smo možda vidjeli nekoga tko je umro i sad taj dvorac čuva. Drugi mi kažu da se možda radi o beskućniku. Kažem, ja ne tvrdim da je to duh, samo sam podijelio tu fotografiju zbog koje me, evo i sad, prolaze trnci - priča Nikola.

Što cura kaže na sve to?

'Prijatelj mi je rekao da je na jednoj fotki obris vuka'

- A ona bi natrag. Kaže mi: Ajmo još jedanput'. Rekoh joj: 'Samo ti idi, ja nema šanse da se vraćam tamo'. Pa je odustala. Neće sama, ha, ha, ha - dodao je Nikola i poslao nam još fotografija.

Na jednoj se vidi nešto poput obrisa vuka.

- To nismo ni primijetili. Prijatelj nam je rekao: 'Hej, pa na jednoj fotki se vidi i obris vuka ili psa'. Kad smo približili, jasno se vidio obris. Ne znam što bih mislio. Znam da će sad biti puno onih koji će me napadati, ali ponavljam, ja ne tvrdim da je ovo duh niti tvrdim da je to obris vuka - dodao je Nikola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'
'NISAM OVO NIKAD VIDIO'

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'

Iznad Karlovca su snimljeni krugovi na nebu. Snimke su stigle i sa sjevera Hrvatske. Čitatelji su zbunjeni. Kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković