Viral

Komentari 7

Nevjerojatne scene: Plesala dok se iza njenih leđa odvija drama

Nevjerojatne scene: Plesala dok se iza njenih leđa odvija drama

Na ovoj doista neuobičajenoj snimci, fitness plesačica provodi svoju svakodnevnu trening rutinu dok se u pozadini konvoj SUV-ova približava zgradi parlamenta . Mnogi su scenu nazvali dostojnom 'Black Mirrora'

Plesačica koja snima rutinu vježbanja ispred mjanmarskog parlamenta stekla je globalnu slavu nakon što je u pozadini svog videa nesvjesno uhvatila prve trenutke dramatičnog vojnog puča koji se u ponedjeljak odvio u toj zemlji. 

Naime, vojska je tamo proglasila izvanredno stanje te su izveli državni udar protiv civilne vlade Aung San Suu Kyi koja je uhićena, na dan kada su se zastupnici trebali vratiti u parlament, prvi puta nakon izbora u studenom koje vojska proglašava ukradenima.

Na nevjerojatnoj snimci nastaloj u glavnom gradu, Naypyidawu, Khing Hnin Wai odrađuje svoju tradicionalnu plesnu fitness rutinu te nastavlja s dok se crni terenci voze do sigurnosne kontrolne točke na cesti koja vodi iza kompleksa Unije ispred nje. Kako se optimistična pjesma na koju pleše nadovezuje na tempo, konvoj kao da se kreće po ritmu glazbe.

Vojna vozila i strojnice u pozadini

Wai, koja je na lokaciji kod tamošnjeg parlamenta svakodnevno snimala svoje treninge proteklih 11 mjeseci vjerojatno nije ni sanjala da će njena snimka postati jedan od najbizarnijih povijesnih zapisa modernog doba.

Čini se da plesačica ne zna što se događa iza nje. Ona nastavlja - u jednoj fazi izvodeći male 'udarce' dok automobili iza nje nakratko zastaju. Tada se, dok se ona kreće bokom u stranu, vide malene figure u silueti kako žure da otvore barikadu i puste automobile.

POGLEDAJTE VIDEO: Ona pleše, a iza nje se odvija drama 

Potom se može vidjeti konvoj kako nastavlja svoj put do zastupničkog doma, gdje će ubrzo početi privoditi vodeće ljude donedavno vladajuće stranke, Nacionalne lige za demokraciju (NLD).

U utorak oko 3 sata ujutro, Khing Hnin Wai ponovno je objavila kako je rekla da je na tom mjestu već snimila mnogo videozapisa i da je video stvaran.

Njen je video treninga vrlo brzo na društvenim mrežama povezan s distopijskom Netflixovom uspješnicom 'Black Mirror' ili nečim vrijednim promišljanja filozofa Slavoja Žižeka. Korisnici Reddita već su namontirali plesačicu u druge povijesne scene, poput Hindenberg katastrofe i novijeg upada na američki Capitol, prenosi Guardian.