Obavijesti

Viral

Komentari 46

Nije pojma imao: Siromašni je ribar spavao na 100 milijuna $

Nije pojma imao: Siromašni je ribar spavao na 100 milijuna $
1

Kada mu je sidro zapelo za 'stijenu', ribar ju je iznio i odnio u trošnu kolibu. Tamo ju je stavio pod krevet u nadi da će mu donijeti sreću u ribolovu ne znajući da je postao jedan od najbogatijih ljudi u državi...

VIDEO

Prije deset godine siromašni je ribar s Filipina na obalama otoka Palawan našao ogromni biser. Shvatio je to kao znak dobre sreće i zbog toga ga stavio pod krevet u svojoj trošnoj kolibi. Ako ništa drugo, mislio je praznovjerni muškarac, možda će zbog njega ulov ribe biti bolji. 

Biser zaista je bio dobra sreća što je ribar uvidio tek kada mu je koliba izgorjela do temelja. Naime, jedina stvar koja je ostala čitava bio je biser težak, pazite sad - 34 kilograma. Ribar ga je zbog toga pokazao lokalnom turističkom službeniku koji nije mogao vjerovati svojim očima. 

Anonimni ribar, ispalo je, prije deset je godina pronašao i 'za sreću' spremio najveći biser u povijesti čija je tržišna vrijednost oko 100 milijuna dolara. Da, dobro ste pročitali. Ovaj je biser s lakoćom preuzeo titulu najvećeg na svijetu. Dosad najveći 'Alahov biser' težak je 'tek' 6,4 kilograma i vrijedi oko 35 milijuna američkih dolara, piše Daily Mail. On je također pronađen na obalama otoka Palawana i to 1934. godine. 

- Ribar je prije desetak godina s brodića bacio sidro koje je zapelo za stijenu tijekom oluje. Primijetio je da je to u biti bila školjka, pa ju je zajedno sa sidrom iznio van iz mora. On jednostavno nije znao o koliko se vrijednom pronalasku radi pa je biser držao kod kuće - za sreću, izjavila je turistička službenica Aileen Cynthia Amurao

I eto, biser je ribaru zaista donio sreću i to u trenutku kada je mislio da je izgubio i ono malo što je imao - svoju kolibu. 

Lokalne se vlasti pak nadaju da će biser ostati na Filipinima i da će privući dolazak turista sa svih strana svijeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.