Viral

Komentari 4

Nisu zakopali "Drakulinu nevjestu" već sirotu tkalju

Nisu zakopali "Drakulinu nevjestu" već sirotu tkalju

Nesretnica, koju su obilježili kao Drakulinu dragu i živu je zakopali u lancem omotan olovni lijes, bila je zapravo nevina britanska tkalja iz Burnleyja...

Sarah Roberts umrla je prije 96 godina. Postala je jedna od najkutnijih ličnosti u Peruu. Prema legendi, pokopali su je tamo jer niti jedna druga zemlja nije htjela pokopati ženu za koju su vjerovali da je jedna od tri nevjeste grofa Drakule. Sarah (51) su optužili na smrt 1913. godine misleći da je vještica, vampirica i ubojica. Ali, sada vjeruju kako je bila skromna tkalja. Praznovjerni seljani u Peruu proglasili su je vješticom vidjevši da je stavila krv na sladoled. Međutim, to je bio sirup od maline. Optužili su je, također, da je ugrizla jedno od svoje dvoje djece za vrat.
- Zbog stvari za koje su je optužili, nije bilo mjesta da počiva u miru - rekao je Racso Miro Quesada koji piše dramu o njoj.
Seljani su se 1993. godine, 89 godina kasnije, oboružali kolcima i svetom vodom vidjevši da je popucao njezin nadgrobni spomenik. Ipak, nije ustala iz groba.