Viral

Komentari 13

Njemačka ovčarka prihvatila je četiri praščića: 'Stalno ih mazi'

Njemačka ovčarka prihvatila je četiri praščića: 'Stalno ih mazi'

Mazi ih i pazi: Ljubimica Anite Moguš (22) iz Duge Rese pazi na praščiće. Vrlo rado se s njima igra, a pretrpi i kad je praščići grickaju i vuku za dlaku...

Naša njemačka ovčarka Gric brine se o četiri praščića. Nisu imali sreće jer ih je njihova majka odbacila. 
Govori na to Anita Moguš (22) iz Mrežničkih Novaka nedaleko od Duge Rese, na čijem se imanju prije tri tjedna oprasila krmača koja je poslije odbacila svu svoju mladunčad.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Četiri smo uspjeli ‘ugurati’ drugoj krmači, no četiri praščića ostala su bez majčine skrbi. Na naše iznenađenje tu je ulogu odmah prihvatila moja ljubimica Gric - rekla nam je studentica Anita. Dodala je kako praščiće njezina mama sad po nekoliko puta na dan hrani na dudu.

- Kad pojedu, izvodimo ih na livadu. Tad nastupa Gric, koja je preuzela brigu o njima. Jako je brižna, ako se koje prase udalji, odmah krene za njim i vraća ga k ostalima. Baš ih voli. Stalno ih mazi i liže, a rado se s njima i poigra. Često i pretrpi kad je praščići grickaju i vuku za dlaku. Ponekad ih pokušava uzeti u usta i odnijeti, no to joj ne dopuštam da kojeg slučajno ne bi ozlijedila - govori Anita dodajući da petogodišnja Gric još nije imala mladunčad, pa su joj se vjerojatno probudili majčinski instinkti. Nije ovo prvi put da brine o drugoj vrsti. Njemačka ovčarka i lani se brinula o jednom prasetu, koje je kao 13. prase također bilo odbačeno, a sad se brine za čak njih četvero.

- Dobra je, pravi je prijatelj i pravi čuvar. Uz svinje imamo i kravice, koke, guske, mačke. Sve ih voli i sa svima se dobro slaže osim s patkama, s kojima do sada nije pronašla zajednički jezik. Zašto je tomu tako, ne znam. Gric obožava kupati se, pa je često vodim do Mrežnice da se ispliva. To je jedino mjesto na koje je praščići, koji je posvuda slijede kao da im je mama, zasad ne prate - zaključila je Anita.