Obavijesti

Viral

Komentari 8

Njemački službenik: Prestanite koristiti gumb 'lajk' na Faceu

Njemački službenik: Prestanite koristiti gumb 'lajk'  na Faceu
1

Thilo Weichert iz Nezavisnog centra za zaštitu privatnosti tvrdi kako Facebook preko 'lajkova' skuplja privatne informacije korisnika. Facebook opovrgava napade.

VIDEO

Državni službenik u Njemačkoj naredio je stanovnicima savezne pokrajine Schleswig-Holstein da prestanu upotrebljavati opciju 'sviđa mi se' na Facebooku. Tvrdi kako se preko nje odaju privatne informacije, prenosi CNN.

Thilo Weichert, službenik za zaštitu podataka, objavio je priopćenje u petak u kojem navodi kako upotreba popularnog gumba 'lajk' prenosi podatke u servere Facebooka u SAD. Kaže kako je analiza njegova ureda pokazala da se time krši zakon o zaštiti podataka u Njemačkoj i EU. Weichert, iz Nezavisnog centra za zaštitu privatnosti, naredio je vlasnicima web stranica u svojoj pokrajini da uklone opciju 'sviđa mi se' ili će ih eventualno novčano kazniti.

"Tko god posjeti facebook.com ili koristi plug-in mora biti svjestan toga da će ga Facebook pratiti sljedeće dvije godine", napisao je u priopćenju.

Facebook žestoko opovrgava Weichertove tvrdnje

Glasnogovornik Facebooka Andrew Noyes rekao je kako čvrsto odbacuju navode da Facebook zaobilazi  EU standarde o zaštiti podataka. Kaže kako je gumb 'lajk' popularan upravo zato jer korisnici imaju potpuno kontrolu nad time kakve informacije dijele kroz tu opciju. 

Gumb 'lajk' je predstavljen prošlog proljeća na Facebook F8 konferenciji. Pojavivši se na mnogim web stranicama opcija omogućava korisnicima da dijele poveznicu na svom facebook profilu bez da napuštaju izvornu web stranicu.

Njemačka i inače ima vrlo strogo definirane propise o zaštiti podatka zbog kojih su se već više puta žalili tvrtkama Facebook i Google.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo je najljepši pas na svijetu: U Zagrebu je trijumfirala ženka afganistanskog hrta iz Čilea!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Ovo je najljepši pas na svijetu: U Zagrebu je trijumfirala ženka afganistanskog hrta iz Čilea!

Zaida je već pobjeđivala na mnogim izložbama u Sjedinjenim Američkim Državama i ondje je prošlu godinu okončala kao drugi najuspješniji izložbeni pas svih pasmina. Drugoplasirana je ženka bobtaila iz Grčke

UŽIVO! U Zagrebu se upravo bira najljepši pas na svijetu: U finalu je 10 impresivnih pasa!
NAJLJEPŠI PAS SVIJETA

UŽIVO! U Zagrebu se upravo bira najljepši pas na svijetu: U finalu je 10 impresivnih pasa!

Brojke Svjetske izložbe su zaista impresivne – od 24. do 28. travnja na Zagrebačkom velesajmu su posjetitelji mogli vidjeti gotovo 15.000 pasa u skoro 400 različitih pasmina. Danas se biraju tri najljepša psa na svijetu!
VIDEO U Zagrebu izložili kinesku pasminu koja je rjeđa od pandi i leopardskog psa iz Louisiane!
RIJETKE PSEĆE ZVJERKE

VIDEO U Zagrebu izložili kinesku pasminu koja je rjeđa od pandi i leopardskog psa iz Louisiane!

Posljednjeg dana velike Svjetske izložbe pasa na Zagrebačkom velesajmu izlagane su i neke od najrjeđih pasmina na svijetu. Te su pasmine tako ugrožene da još nisu do kraja ni standardizirane...