Obavijesti

Viral

Komentari 12

Obitelj od čak 527 kg tvrdi da je predebela za posao

Obitelj od čak 527 kg tvrdi da je predebela za posao
1

Britanska četveročlana obitelj od ukupno 527 kg tvrdi da je "predebela da bi radila" i trebaju više od 185.000 kuna pomoći godišnje koliko primaju

VIDEO

Philip Chawner (53) i njegova 57-godišnja supruga Audrey teški su teški su svaki 152 kilograma. Njihova kćerka Emma (19) ima 108 kg dok njezina starija sestra Samantha  (21) ima 115 kilograma. Chawneri iz Blackburna tvrde kako im 185.850 kuna, koliko godišnje dobivaju socijalne pomoći, nije dovoljno za život. Nisu radili 11 godina. Kažu da je njihova debljina nasljedna, a novac koji dobivaju nije im dovoljan.
- Jedva pokrijemo račune i stavimo nešto hrane na stol. Nismo krivi što ne možemo raditi. Zaslužujemo više - rekao je Philip.
Troše 400 kuna na hranu tjedno, a unose 3000 kalorija dnevno. Preporučeni unos kalorija za žene je 2000, a za muškarce 2500.
- Doručkujemo žitne pahuljice, ručamo šunku, a večeramo pite s pireom ili čipsom iz mikrovalne - rekao je i dodao kako je zdrava hrana, kao što je voće i povrće, preskupa.
Par, koji je u braku 23 godine, svaki tjedan prima 1500 kuna invalidnine, Audrey dobije svaki mjesec još 2700 kuna džeparca za epilepsiju i astmu, bolesti koje je dobila zbog debljine.
- Debljina nam je u genima - rekla je Audrey.
Philip zbog dijabetesa prima 600 kuna mjesečno. Samantha svaka dva tjedna dobije 700 kuna dok Emma prima pomoć za studente od 500 kuna, koja stiže, također, svaka dva tjedna.
- Studiram i nemam vremena vježbati. Želimo smršaviti kako bi nas prestali vrijeđati na ulici, ali ne znamo kako - rekla je Emma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Prvi maj' na Jarunu: Ekipa okrenula dva janjca na ražnju
NIJE IM ZANIMLJIV GRAH...

'Prvi maj' na Jarunu: Ekipa okrenula dva janjca na ražnju

ZAGREB - Praznik rada mnogi građani iskoriste za roštiljanje. Pomama za klupicama i kućicama iz godine u godinu je sve veća. Čitatelj nam je poslao snimku jedne ekipe koja je odlučila ispeći dva janjca...

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta