Obavijesti

Viral

Komentari 11

Posao iz snova: Život u raju, a godišnja plaća oko 417.000 kn

Posao iz snova: Život u raju, a godišnja plaća oko 417.000 kn
1

Aerodrom na otoku Sveta Helena raspisao je natječaj za graničnog kontrolora čiji je posao nadzor ulaska putnika. Kako na naerodrom slijeće jedan avion tjedno, vjerojatno se neće previše naraditi

VIDEO

Dakle, ovo je vjerojatno najlakši posao na svijetu. 

Mali otok Sv. Helena, smješten u Atlantskom oceanu raspisao je natječaj za radno mjesto graničnog kontrolora na aerodromu. No taj se baš i neće naraditi. Naime, na aerodrom koji su mediji već prozvali 'najbeskorisnijim aerodromom na svijetu' avion slijeće jednom tjedno. 

Najsretnijem kandidatu, koji će za posao nadzora dolazaka putnika na aerodrom dobivati godišnju plaću od oko 50.000 funti (oko 417.000 kuna), ne bi trebalo biti dosadno.

Kako navode u oglasu za posao, ovaj suptropski otok koji spada u britanski prekomorski teritorij krasi spektakularna priroda i toplo, prijateljski raspoloženo stanovništvo od 4500 ljudi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Površina otoka iznosi oko 425 četvornih kilometara, a udaljen je oko 2800 kilometara od obale Angole. Nenaseljeni otok na kojem je Napoleon nakon poraza proveo zadnje dane života otkrio je portugalski moreplovac, no s vremenom je prešao pod upravu Britanske istočnoindijske kompanije.

Stanovnici su potomci britanskih iseljenika koje je ciljano doseljavala spomenuta kompanija, a na otok su kasnije dovođeni robovi iz Afrike i Indijci i Kinezi. 

Jedina redovna linija je tjedni komercijalni let iz Južnoafričke republike, no u planu je uvođenje još nekoliko linija. 

Problemi s financiranjem

'Najnepotrebnija zračna luka na svijetu' u pogon je puštena u lipnju 2016. godine, a otvaranje s nekoliko puta odgađalo jer zbog brojnih problema. Kada je konačno otvorena, postalo jasno da je zbog snažnog vjetra slijetanje aviona s kapacitetom za više od 70 putnika praktički nemoguće. Njegova izgradnja koštala je oko 300.000 funti novca i financirana novcem poreznih obveznika. 

Južnoafrička kompanija Basil Read Holding koja upravlja zračnom lukom tone u sve dublje financijske poteškoće, pa su prošli mjesec zatražili obustavu trgovanja dionicama dok ne nađu novi izvor financiranja. Nadležno ministarstvo u Velikoj Britaniji nije htjelo otkriti koliko će još novca iz državnog proračuna otići na krpanje rupa, piše Daily Mail

Kako izgleda život na ovom izoliranom ali bajkovitom otoku, možete pogledati u videu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...