Obavijesti

Viral

Komentari 35

'Ovo su dva znaka nakon kojih se u avionu morate zabrinuti! A zbog tajica možete i poginuti'

'Ovo su dva znaka nakon kojih se u avionu morate zabrinuti! A zbog tajica možete i poginuti'

Šansa da ćete poginuti u avionu je 1 naprema 13 milijuna. Bivša stjuardesa otkriva znakove po kojima je sigurno da se nešto ozbiljno događa i upozorava žene da promijene odjevni stil za let

VIDEO

Glavni uzrok pada aviona u svijetu je pogreška pilota, a statističari su izračunali da je u periodu od 2018. do 2022. godine šansa da ćete poginuti u avionu 1 naprema 13 milijuna! No i uz taj podatak neki se boje letenja koje je, statistički, najsigurniji oblik prijevoza. Lisa Hughes (43) bila je stjuardesa više od deset godina. Proputovala je svijet i otkrila je dva znaka po kojima putnici mogu prepoznati da nešto ozbiljno nije u redu s avionom, prenosi Metro.

Kaže kako je prvi znak kad bi se putnici trebali zabrinuti ako primijete učestalu komunikaciju između stjuardesa i osoblja s putničkom kabinom. Pogotovo kad je ta komunikacija kratka, oštra i službena, tad je prilično jasno da nešto nije u redu i da nešto brine pilota. Drugi znak je prilično očita stvar da nešto nije u redu, a to je kad stjuardese počinju pripremati sigurnosnu opremu. To je obično i znak nakon kojeg slijedi pilotova objava za sve u avionu.

- Neobični zvukovi, vibracije, promjene u planu leta, kao što je nagla promjena visine ili smjera, mogu biti indikator da nešto mehanički nije u redu s avionom. Kad se spuste maske s kisikom, onda je svima jasno da je stvar ozbiljna - rekla je Lisa za Metro.
Što se tiče izvanrednog slijetanja, navela je kako je to u slučajevima mehaničkog kvara, hitnim medicinskim stanjima, opasnim vremenskim uvjetima te u sigurnosnim prijetnjama te da pilot uvijek prije toga obavijesti putnike da avion mora hitno spustiti.

'Ne nosite tajice u avionu'

U određenim situacijama tajice bi vas mogle koštati života! Kako tvrde stručnjaci, iako ženama jedan od omiljenih odjevnih predmeta, nikako nije pravi izbor za avion. Zašto? Pa zapravo je vrlo jednostavno. Christine Negroni objavila je i knjigu o misterioznim avionskim nesrećama i kaže kako su tajice opasne i neprikladne kad treba brzo napustiti avion.

- Svi danas nose tajice, ali ja izbjegavam taj materijal. Ako nešto plane u avionu, morate se probiti kroz vatru, a to gori kao ludo. I ne samo to, ako otvore sigurnosne izlaze i spuštate se niz onaj tobogan iz aviona, može biti vatre i na tlu i opet ste u problemu - rekla je, prenosi The Sun. Preporučuje neki laganiji prirodni materijal, a savjetuje i kako bi bilo dobro da nosite tenisice, u slučaju da morate hitno izaći iz aviona.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Malo je blijed': Dovezla leš u banku da joj potpiše kredit, ali nije 'htio' primiti olovku
DRŽALA MU GLAVU

'Malo je blijed': Dovezla leš u banku da joj potpiše kredit, ali nije 'htio' primiti olovku

Službenici banke u Rio de Janeiru u nevjerici su izvadili mobitele i snimali bizaran incident kojem su svjedočili u utorak. Naime, žena je u banku stigla s mrtvacem i nagovarala ga da joj potpiše kredit

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…