Viral

Komentari 4

Pet dana putovao u sanduku iz Australije za London: 'Tražim muškarce koji su mi pomogli'

Pet dana putovao u sanduku iz Australije za London: 'Tražim muškarce koji su mi pomogli'

Avionska karta je Britancu Brianu 1965. bila preskupa pa se odlučio na ludi plan da se zatvori u sanduk i pošalje avionom doma. Danas, 60 kasnije, traži pomagače...

Britanac Brian Robson, koji je živio u Australiji, zaželio se doma pa je nagovorio dvojicu muškaraca da ga zatvore u sanduk i 'pošalju' kući avionom. Nevjerojatna je to priča iz 60-tih godina prošlog stoljeća.

Danas, 60 godina kasnije, Brian traži pomagače kako bi im zahvalio.

Brian je 1965. imao 19 godina, bio je radnik Viktorijanske željeznice u Australiji. Smislio je ludi plan za povratak u rodni Wales. prenosi Mirror

Avionska karta mu je bila preskupa, za jedan smjer bi trebao izdvojiti 800 dolara, što je bilo puno više od njegove mjesečne plaće. 

Nedavno se Brian obratio novinamarima Irish Timesa s odlukom da se ponovno poveže s dvojicom muškaraca koji su mu pomogli. Jedino što zna o njima je da se zovu Paul i John. 

- Sjećam se da je Paul prvotno bio protiv plana ali John mi je rekao da ne brinem da će ga nagovoriti. Tako su oboje pristali i pomogli mi - rekao je Brian. 

Robson je novinarima ispričao da je putovao pet dana i da je na kraju završio u Los Angelesu u spremniku za teret. Tri dana prije uzimao je laksative kako bi bio siguran da ga ne zatekne u avionu. 

Zatvoren u mali drveni sanduk, Brian je sa sobom ponio kutiju s jastukom, knjigom o Beatlesima i kovčegom. 

Paul i John su rezervirali let za iz Melbournea za London bez ikakvih problema. Sve dok njegov sanduk nije bio prebačen na PanAmov let jer je originalni avion bio pun. 

Tada je umjesto u London, sanduk krenuo je prema Los Angelesu. Brian je bio potpuno pothranjen i preslab da se izvuče van. 

Srećom, nakon pet dana, nepoznati čovjek je provirio u rupu na sanduku i vidio Briana.

- Čovjek se brzo odmaknuo u šoku i rekao da je unutra čovjek - ispričao je Brian. 

Nakon toga, pet dana se oporavljao u bolnici gdje ga je ispitao i FBI. Nedugo zatim je pušten te su mu dopustili da odleti putničkim avionom do Ujedinjenog Kraljevstva bez ikakvih posljedica.

Povratkom u Veliku Britaniju, pisao je dvojici muškaraca koji su mu pomogli, ali oni nisu nikad odgovorili. 

76-godišnjak se sada ne sjeća ni kako se prezivaju ni odakle su, no svejedno im se i dalje želi zahvaliti. 

Svoje putovanje dokumentirao je u knjizi 'The Crate Escape' koja je objavljena 2021. godine.