Viral

Komentari 5

Posljednji mužjak na svijetu traži ženku, i to preko Tindera

ZADNJA ŠANSA: Nosorog ima 43 godine i još je zreo za razmnožavanje, ali dvije preostale ženke njegove vrste ne mogu  to zbog svojih godina

Sudan, posljednji preživjeli mužjak sjevernog bijelog nosoroga pridružio se aplikaciji za upoznavanje Tinder kako bi pronašao ženku za razmnožavanje i tako sačuvao svoju vrstu od izumiranja.

- Ne mislim se previše isticati, ali doslovno sudbina moje vrste ovisi o meni. Dobro podnosim pritisak,  piše na profilu nosoroga.
Kampanju "Najprihvatljiviji neženja na svijetu" pokrenula je  kenijska udruga za brigu o divljim životinjama i, uz suradnju s aplikacijom za upoznavanje,  pokušavaju pomoći nosorogu Sudanu.

Nosorog ima 43 godine i još je zreo za razmnožavanje, ali dvije preostale ženke njegove vrste ne mogu to zbog svojih godina.

- U partnerstvu smo s udrugom kako bi pomogli najprihvatljivijem neženji na svijetu da upozna svoju srodnu dušu - rekao je Matt David, šef komunikacija i marketinga u Tinderu.

- Optimistični smo jer će se Sudanov profil vidjeti na Tinderu u 190 zemalja i na 40 jezika -dodao je.
Udruga i Tinder žele prikupiti devet milijuna dolara za istraživanje o metodama razmnožavanja tj. o in-vitro oplodnji kako bi spasili tu vrstu od izumiranja.

- Neprilika koja je trenutno pogodila sjevernog bijelog nosoroga pokazuje kakav utjecaj ima čovječanstvo na tisuće drugih vrsta diljem planeta. Ultimativni cilj je poboljšati populaciju sjevernog bijelog nosoroga u divljini, gdje će njihova prava vrijednost biti pokazana - rekao je šef udruge Richard Vigne.

Sudan živi u parku udruge gdje ga čuvaju zaštitari. S njim se nalaze i posljednje dvije ženke - Najin i Fatu, piše New York Daily News.