Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Posljednji mužjak na svijetu traži ženku, i to preko Tindera

ZADNJA ŠANSA: Nosorog ima 43 godine i još je zreo za razmnožavanje, ali dvije preostale ženke njegove vrste ne mogu  to zbog svojih godina

5 komentara

Sudan, posljednji preživjeli mužjak sjevernog bijelog nosoroga pridružio se aplikaciji za upoznavanje Tinder kako bi pronašao ženku za razmnožavanje i tako sačuvao svoju vrstu od izumiranja.

- Ne mislim se previše isticati, ali doslovno sudbina moje vrste ovisi o meni. Dobro podnosim pritisak,  piše na profilu nosoroga.
Kampanju "Najprihvatljiviji neženja na svijetu" pokrenula je  kenijska udruga za brigu o divljim životinjama i, uz suradnju s aplikacijom za upoznavanje,  pokušavaju pomoći nosorogu Sudanu.

Nosorog ima 43 godine i još je zreo za razmnožavanje, ali dvije preostale ženke njegove vrste ne mogu to zbog svojih godina.

- U partnerstvu smo s udrugom kako bi pomogli najprihvatljivijem neženji na svijetu da upozna svoju srodnu dušu - rekao je Matt David, šef komunikacija i marketinga u Tinderu.

- Optimistični smo jer će se Sudanov profil vidjeti na Tinderu u 190 zemalja i na 40 jezika -dodao je.
Udruga i Tinder žele prikupiti devet milijuna dolara za istraživanje o metodama razmnožavanja tj. o in-vitro oplodnji kako bi spasili tu vrstu od izumiranja.

- Neprilika koja je trenutno pogodila sjevernog bijelog nosoroga pokazuje kakav utjecaj ima čovječanstvo na tisuće drugih vrsta diljem planeta. Ultimativni cilj je poboljšati populaciju sjevernog bijelog nosoroga u divljini, gdje će njihova prava vrijednost biti pokazana - rekao je šef udruge Richard Vigne.

Sudan živi u parku udruge gdje ga čuvaju zaštitari. S njim se nalaze i posljednje dvije ženke - Najin i Fatu, piše New York Daily News.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message