Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Pravilo 5 sekundi: Ovako ćete saznati je li prevruće za šetnju

Pravilo od 5 sekundi je nešto što niti jedan vlasnik psa ne smije ignorirati. Jeste li znali da je potrebno manje od 1 minute da se pseća šapa spali, odnosno dobije neugodne žuljeve?

Foto: Dreamstime
3 komentara

Kako su visoke ljetne temperature opasne za nas ljude, tako su i za četveronožne ljubimce. Ako niste sigurni je li prevruće za šetnju s njima, ovaj kratak test bi vam mogao pomoći u odluci.

Stanite bosom nogom na asfalt ili položite stražnju stranu ruke 5 sekundi na tlo. Ako ne možete držati punih 5 sekundi, znači da je prevruće i za njih.

Foto: Dreamstime

Ako je vani 25℃, temperatura asfalta je oko 50℃. Ako temperatura zraka seže do 30℃, kakve i jesu ovih dana, asfalt postiže visokih 57℃.

Šetnje vaših ljubimaca ograničite na dva puta dnevno i to rano ujutro i kasno navečer kada temperature padnu. Uvijek im nosite vodu i izbjegavajte s njima veće aktivnosti, jer iako navečer nisu visoke temperature, može doći do toplinskog udara.

Travel with dog PUTOVANJE BEZ STRESA Krećete na ljetovanje sa psom? Evo što biste trebali znati...

Znakovi koji ukazuju da su se šapice oštetile su šepanje, odbijanje hodanja, lizanje/žvakanje šapa, rane, mjehurići/crvenilo. Pseće šapice možete zaštititi mazanjem raznih balzama i melema.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message