Siječanj je odličan mjesec za pozitivne promjene. Inspirirajte se uz Večernjakovu vegekuharicu koja vam pomoći isprobati nešto novo i zdravo.
Provjerite zašto stotine tisuća ljudi dijeli veganske recepte
Veganska verzija tradicionalnih hrvatskih recepata
Za novu vegekuharicu Večernjeg lista zaslužan je tim iz Prijatelja životinja, a ideja im je bila skupiti veganske delicije koje su lagane, a zasitne. Recepata je sveukupno trideset, neki od njih su veganske verzije tradicionalnih hrvatskih jela, a ima i onih koji su izvorno iz Italije, Azije, Meksika, Južne Amerike itd. Donosimo tako recept za istarsku jotu, no bez suhog mesa ili kožice pancete. Doznajte i kako napraviti veganski bolonjez koji se ne mora dugo kuhati, već je gotov za dvadeset minuta, a isprobati možete i kako pripremiti faširance od špinata umjesto onih od mljevenog mesa. Tu su i veganske verzije tortilja i tacosa, u čije tijesto ide i – crvena leća. Sve te recepte, ali i puno više otkrijte u Zimskoj vegekuharici koju darujemo uz Večernjak u nedjelju 19. siječnja.
Jeste li čuli za Veganuary?
Siječanj je odličan mjesec za pozitivne promjene. Provjerite na stanici www.veganuary.com zašto baš u ovom mjesecu stotine tisuća ljudi diljem svijeta dijele veganske recepte, govore o biljnim jelima i veganskim proizvodima koji su upravo stigli u trgovine, čitaju o životinjama, okolišu i zdravlju te se obvezuju da će uspjeti! Veganski siječanj, kako bismo u prijevodu zvali Veganuary, pokrenut ponajprije radi osvješćivanja što većeg broja ljudi o mliječnoj i mesnoj industriji, ali i važnije od toga – kao korak koji će nas natjerati da se zapitamo što to zaista jedemo.
Zimsku vegekuharicu pronađite na kioscima u nedjelju 19. siječnja na dar uz Večernji list!