Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Provjerite zašto stotine tisuća ljudi dijeli veganske recepte

Siječanj je odličan mjesec za pozitivne promjene. Inspirirajte se uz Večernjakovu vegekuharicu koja vam pomoći isprobati nešto novo i zdravo.

0 komentara

Veganska verzija tradicionalnih hrvatskih recepata

Za novu vegekuharicu Večernjeg lista zaslužan je tim iz Prijatelja životinja, a ideja im je bila skupiti veganske delicije koje su lagane, a zasitne. Recepata je sveukupno trideset, neki od njih su veganske verzije tradicionalnih hrvatskih jela, a ima i onih koji su izvorno iz Italije, Azije, Meksika, Južne Amerike itd. Donosimo tako recept za istarsku jotu, no bez suhog mesa ili kožice pancete. Doznajte i kako napraviti veganski bolonjez koji se ne mora dugo kuhati, već je gotov za dvadeset minuta, a isprobati možete i kako pripremiti faširance od špinata umjesto onih od mljevenog mesa. Tu su i veganske verzije tortilja i tacosa, u čije tijesto ide i – crvena leća. Sve te recepte, ali i puno više otkrijte u Zimskoj vegekuharici koju darujemo uz Večernjak u nedjelju 19. siječnja.

Jeste li čuli za Veganuary?

Siječanj je odličan mjesec za pozitivne promjene. Provjerite na stanici www.veganuary.com zašto baš u ovom mjesecu stotine tisuća ljudi diljem svijeta dijele veganske recepte, govore o biljnim jelima i veganskim proizvodima koji su upravo stigli u trgovine, čitaju o životinjama, okolišu i zdravlju te se obvezuju da će uspjeti! Veganski siječanj, kako bismo u prijevodu zvali Veganuary, pokrenut ponajprije radi osvješćivanja što većeg broja ljudi o mliječnoj i mesnoj industriji, ali i važnije od toga – kao korak koji će nas natjerati da se zapitamo što to zaista jedemo.


Zimsku vegekuharicu pronađite na kioscima u nedjelju 19. siječnja na dar uz Večernji list!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message