Obavijesti

Viral

Komentari 8

Putem Google Eartha je otkrio bazu vanzemaljaca na Marsu?

Putem Google Eartha je otkrio bazu vanzemaljaca na Marsu?
8

Amerikanac je na YouTubeu objavio video. Zasad nema potvrde o tome je li riječ o prijevari, pogrešci na aplikaciji ili se na površini crvenog planeta stvarno nalazi baza

VIDEO

Postoji li na Marsu baza nekih vanzemaljaca ili je riječ o tajnoj NASA-inoj bazi? Pogreška aplikacije Google Earth ili namjerna prijevara stotina tisuća lakovjernih posjetitelja Youtubea i zagovornika teze o postojanju vanzemaljskog života? 

Amerikanac David Martines na Youtubeu je objavio video za kojega tvrdi kako dokazuje da na Marsu nečega ima. Video je snimka aplikacije Google Earth, koja u novoj verziji također ima mogućnost pregledavanja površine Marsa, a na njoj se vidi neobičan objekt na površini crvenog planeta koji se potpuno razlikuje od okoline.

Martines pretpostavlja kako je riječ o bazi (vanzemaljaca ili NASA-e) ili nekoj vrsti izvora energije, ali naglašava kako se primijećeni objekt potpuno razlikuje od okoline. 

- Objekt sam nazvao "Biološka stanica alfa" zato što pretpostavljam da nešto živi u njoj, ili je živjelo u njoj ili će živjeti u njoj - govori Martines u videu, objašnjavajući kako je do otkrića došao slučajno.

Neobično je, kaže, i to što je objekt prilično velik, dugačak je oko 213 metara, a širok 46 te ima cilindričan oblik. Tvrdi kako je kontaktirao NASA-u s nekoliko e-mailova no da nije dobio odgovor. Video je postavljen na Youtube 28. svibnja a do danas ga je pogledalo gotovo 300.000 ljudi. Martines poziva ljude da se sami uvjere te daje koordinate misterioznog objekta za pretragu (71 49'19.73"N 29 33'06.53"W ).

Na Marsu našli lice, piramide i ruševine gradova? 

Na području Marsa nazvanog Cydonia dvije letjelice Viking bez ljudske posade 1976. godine snimile su oko 6.000 fotografija područja koje su radio putem poslale na Zemlju. Na nekim fotografijama jasno se ocrtavalo ''lice na Marsu''. Poznato ''lice'' zapravo je bio brežuljak dug nekoliko kilometara. 

Nekoliko godina kasnije dvojica su znanstvenika, radeći po ugovoru za NASA-u naišli na fotografiju koju su snimili Vikinzi. Proučavajući fotografiju zaključili su da ''lice'' nije nastalo prirodnim putem, erozijom površine Marsa. U blizini ''lica'' naišli su na nekoliko piramida i uzvisina koje su protumačili kao ''srušene građevine i tvrđave''. Vrhovi piramida pružaju se prema licu.  

Novinar Richard Hoagland 1980. objavio je knjigu u kojoj tvrdi da fotografije s područja Cydonia prikazuju urušene gradove i građevine koje su povezane s piramidama i ''licem'', te da kao i Stonehenge na Zemlji, lokacije označavaju točku izlaska Sunca u vrijeme Marsovog solsticija prije oko 500 tisuća godina. Pretpostavlja da je tada nastala i misteriozna uzvisina koja pod određenim kutem svjetlosti izgleda kao lice. 

Još jedna Vikingova fotografija prikazuje krater na Marsu koji neodoljivo podsjeća na poznati 'smiley'.  Znanstvenici tvrde da je krater promjera osam kilometara nastao kao posljedica udara meteorita u površinu Marsa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pravila o korištenju osobnih podataka u nagradnom natječaju "Osvoji vikend program za majke i kćeri!"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila o korištenju osobnih podataka u nagradnom natječaju "Osvoji vikend program za majke i kćeri!"

Darujemo čitateljice sa Ženskim vikend programom Hrvatskom/Women’s days by modniALMAnah! Napišite zašto baš vi i vaša mama trebate osvojiti ovaj vikend program, a mi nagrađujemo tri najbolja odgovora.

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...