Viral

Komentari 1

Romantika usred pustinje u Dubaiju: 'Jezero ljubavi' nova atrakcija za sve zaljubljene

Romantika usred pustinje u Dubaiju: 'Jezero ljubavi' nova atrakcija za sve zaljubljene

Jezero u obliku dva srca je navodno toliko veliko da može vidjeti i iz svemira, a smješteno je usred pustinje kod jezera Al Kadra čiju je pažnju 'preotelo'

Jezero ljubavi je još jedna atrakcija koja je napravljena kako bi ljudi imali još jedan razlog više posjetiti blještavi Dubai, prenosi odditycentral. Napravljeno je tako da formira dva srca koja se preklapaju, a smješteno je usred pustinje.

Dubai stalno iznenađuje ostatak svijeta dizajnom i arhitekturom, a sve čega nema, a smatraju da bi trebalo postojati, ovdje se naprosto napravi. Tako su stvoreni Čudesni vrt, otok u obliku palme i ski-centar u trgovačkom centru.

Kako se nalazi u pustinji, odlučeno je da bi grad Dubai trebalo obogatiti vodom, i tako je nastalo ovo jezero. Jezero u obliku dva srca je navodno toliko veliko da može vidjeti i iz svemira, a smješteno je usred pustinje kod jezera Al Kadra čiju je pažnju 'preotelo'. 

Jezero zaista djeluje neobično okruženo pijeskom sa svih strana. Osim što voda formira srca, i drveće koje je zasađeno uokolo ima smislen oblik. Ono se nalazi u takvom položaju da kada se gleda s visine ispisuje riječ 'love' (ljubav).

Kako jezero ne bi bilo zanimljivo samo na snimkama i fotografijama koje su napravljene s velike visine, prostor oko jezera je uređen za šetnje i odmaranje