Obavijesti

Viral

Komentari 4

Sablasno prazan 'grad duhova': Čija je to krv u motelskoj sobi?

Sablasno prazan 'grad duhova': Čija je to  krv u motelskoj sobi?

SAD: U kalifornijskom gradiću Amboyju živi tek četvero ljudi, prema zadnjem popisu stanovništva. Gotovo svi su se odselili nakon Velike gospodarske krize i Drugog svjetskog rata

VIDEO

U svijetu postoje mjesta koja se nazivaju 'gradovi duhova', a jedno takvo je i Amboy u Kaliforniji. Taj gradić nalazi se u okolici pustinje Mojave i ima samo četiri stanovnika, prema zadnjem popisu stanovništva. Iako je grad izgrađen još 1858., uspostavljen je tek 25 godina kasnije.

Grad duhova

U 20. stoljeću, posebice nakon izgradnje legendarne ceste Route 66, u Amboyju se otvaraju prve trgovine, kafići i hoteli. No, dolaskom Velike depresije i Drugog svjetskog rata turizam pati u cijeloj zemlji pa tako i na tom području.

Grad je s godinama bio sve prazniji, a vrhunac je bio 1973. kad je novonastala cesta Interstate 40 zaobišla područje Amboyja.

Danas je Amboy 'grad duhova', područje se tek tu i tamo iskoristi za snimanje filmova i glazbenih spotova. Tako je Enrique Iglesias u Ambyoju snimio spot za svoj hit 'Hero'.

Prije nekoliko godina na internetu se pojavila fotografija navodno snimljena ispred motela u Amboyju, na kojoj se vidi krv u motelskoj sobi. Neki korisnici su ustvrdili da je krv lažna, dok se neki pitaju kako je krv uopće završila u toj sobi.

Grad duhova Grad duhova
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju