Viral

Komentari 3

Ismijavan zbog bolesti: Pravog Shreka industrija nije priznala

Profesionalni boksač 'Francuski anđeo', kako su ga zvali, govorio je 14 jezika, bio je i pjesnik i glumac, ali su ga mnogi ismijavali zbog bolesti.

Najpoznatiji ogar na svijetu i nije izmišljen kao što se misli, to je čovjek napravljen nalik na čovjeka od krvi i mesa. Francuski profesionalni hrvač Maurice Tillet (1903 - 1954) u 20-im godinama obolio je od akromegalije, rijetke kronične bolesti zbog koje kosti nekontrolirano rastu. Simptomi se manifestiraju uvećanjem šaka i stopala, zadebljanjem usana i stvaranjem suvišnih bora na čelu. 

Profesionalni boksač 'Francuski anđeo', kako su ga zvali, govorio je 14 jezika, bio je i pjesnik i glumac, ali su ga mnogi ismijavali zbog bolesti. 

Pobjegao je u SAD kako bi počeo novi život gdje je sanjao da će postati odvjetnik. Tamo se profesionalno bavio hrvanjem. Najavljivali su ga kao 'nakaznog ogra u ringu'.

Pobijedio je Stevea 'Crushera' Caseya 1. kolovoza 1944. godine i ponio naslov svjetskog prvaka. Ipak, emotivni intelektualac živio je kao pustinjak. Uživao je u partijama šaha s biznismenom Patrickom Kellyjem koji ga je i iznevjerio pred kraj života.

Umro je 1954. godine od srca koje je oslabilo zbog bolesti. Prije smrti hrvač Bobby Managoff pitao ga je može li napraviti gipsani kalup njegova lica. Pristao je. Managoff je napravio tri kalupa. Kelly je godinama držao jedan na stolu u radnoj sobi, a prestala dva su u muzejima.

Iako su Shreka napravili prema njemu, u to nema sumjne, filmski studio Dreamworks koji je popularni film pustio u život nikad nije potvrdio glasine da je to zaista on... Što vi mislite, slučajnost ili inspiracija?

POGLEDAJTE VIDEO: