Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
5 komentara

Silikoni 'ulovili' metak: Probio jednu dojku, završio u drugoj...

Medicinska studija objavljena prošlog tjedna utvrdila je kako je slučaj ranjavanja Kanađanke iz 2018. godine jedinstven u svijetu. Nakon što ju je nepoznati napadač propucao na ulici, otišla je na Hitnu...

Foto: 24sata Video
5 komentara

Život žene (30) spasili su silikonski implantati u njenim grudima nakon što je upucana u prsa iz neposredne blizine dok je šetala ulicom u Torontu, objavili su liječnici, javlja AFP:

Implantat u lijevoj dojci odbio je metak od  vitalnih organa i skrenuo ga u drugu dojku, prema studiji objavljenoj prošlog tjedna u medicinskom časopisu SAGE.

Incident iz 2018. godine jedan je od rijetkih u kojima su ženu spasili grudni implantati.

Pacijentica, koja nije imenovana, otišla je na Hitnu pomoć u kanadskom gradu nakon što je, kad ju je nepoznati napadač upucao, osjetila bol u grudima i vidjela krv.

Kirurzi su pronašli jednu ulaznu ranu i izvadili metak ispod njezine desne dojke. Policijski forenzičari su kasnije utvrdili da je riječ o kalibru .40, navodi se u studiji.

Uklonili su joj implantate, a fotografije priložene uz studiju i CT snimke pokazuju da je metak prošao kroz lijevi implantat i zabio se u desni.

- S lijeve strane su srce i pluća - kad bi metak ušao u prsa, imala bi puno ozbiljniju, možda opasnu po životnu ozljedu - rekao je kirurg Giancarlo McEvenue, autor studije, za CNN.

Unatoč hicu iz neposredne blizine, žena se izvukla samo sa slomljenim rebrom i oštećenim implantatima.

Potraga za napadačem, međutim, nije urodila plodom.

 - Vatreno oružje nikada nisu pronašli, a pucač ostaje nepoznat - stoji u studiji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message