Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Skoro ju je 'šlagiralo' kad je vidjela stanje na svom računu...

AUSTRALIJA: Odvjetnici Clare Wainwright (26) zabunom je uplaćeno 25 milijuna dolara na bankovni račun. Vjerojatno je došlo do greške oko datuma isplate i iznosa. Naravno, Clare nije mogla podići taj novac...

Australija - lova
Foto: Canva/Kristin Ann Photography
32 komentara

Zamislite - skoknete na bankomat po nešto 'siće', a kad ono - na vaš je račun uplaćeno 25 milijuna dolara! Upravo to se dogodilo Clare Wainwright (26), odvjetnici iz Sydneyja, koja je ostala u šoku i 'pred srčanim udarom'.

Sve je počelo kad joj je iz Nacionalne banke Australije stiglo pismo u kojem se navodi da joj mjesečna hipoteka za stan iznosi više od 25 milijuna dolara, umjesto stvarnih 2500.

Objasnila je situaciju svom brokeru za hipoteku, koji je znao da je riječ o grešci. Iduće jutro je provjerila račun i otkrila da je banka tražila isplatu od njezine druge banke, i to u milijunskom iznosu.

- Rečeno mi je da moraju poštivati otplatu hipoteke između banaka, rekla je Clare, čiji je hipotekarni kredit kod australske Nacionalne banke imao više sredstava nego što je trebalo, dok joj je račun u drugoj banci bio u minusu.

Odvjetnica Clare tvrdi da je banka pomiješala datum isplate s iznosom (25.10.2017.). Grešku je odmah prijavila banci, ali je institucijama trebalo neko vrijeme da reagiraju, piše The Sun. Iz Nacionalne banke priopćili su da je problem riješen, dok iz druge banke, St. George, kažu da istražuju greške u svojim redovima.

Clare se na račun cjelokupne situacije našalila na Facebooku, gdje je objavila fotografiju svog računa uz duhovito pitanje:

'Da pobjegnem iz zemlje?'

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message