Obavijesti

Viral

Komentari 9

Slike nepozvanih i golim okom nevidljivih duhova

Slike nepozvanih i golim okom nevidljivih duhova
15

Sve fotografije pregledali su stručnjaci koji vjeruju da su autentične. Neutralni profesionalci, koji ne zagovaraju postojanje duhova, ne znaju objasniti

VIDEO

1. Fotografija Captaina Provanda, poznata kao duh "Smeđe gospođe" najpopularnija je i najpoznatija. Vjeruje se da je duh Lady Dorothy Townshend, supruge Charlesa Townshenda, plemića iz Norfolka (Velika Britanija) iz 1700-ih godina. Navodno je Dorothy bila ljubavnica Lorda Whartona. Iako postoje zapisi da je umrla 1726. godine, sumnjalo se da je pogreb varka i da ju je Charles zaključao u kulu gdje je umrla nakon nekoliko godina.
2. Sybell Corbet autor je fotografije Lorda Combermara koji sjedi na stolici na lijevoj strani. Nazire se glava, desna ruka i ovratnik. Lord je umro 1891. godine. Pogazila ga je kočija s konjima.
3. Na grupnoj fotografiji američkog zrakoplovstva, u zadnjem redu, nazire se lice drugog muškarca. Pretpostavlja se da se radi o mehaničaru Freddyju Jacksonu, koji je poginuo dva dana prije. Teorija je da je, nesvjestan svoje smrti, došao na slikanje.
4. Ralph Hardy snimio je fotografiju 1966. godine. Želio je uslikati spiralno stubište u Pomorskom muzeju u Greenwichu. Ali, na fotografiji se pokazala silueta kako se uspinje po stepenicama. Izgleda kao da se objema rukama drži za rukohvat. Stručnjaci su pregledali negativ i zaključili da nitko nije prčkao po njemu.
5. Posjećujući grob svoje majke, Mabel Chinnery 1959. godine slikala je supruga dok ju je sam čekao u automobilu. Kad je razvila slike, na stražnjem sjedalu vidjela je svoju majku.
6. Terry Ike Clanton slikao je prijatelja na groblju Boothill. Fotografija je crno-bijela jer je želio da izgleda kao da je vrijeme Divljeg zapada. Kad je razvio film, šokirao se vidjevši čovjeka među grobovima. Djeluje kao da nema noge ili ustaje iz groba.
7. Kad je 1995. godine izbio požar u Shropshireu, Tony O'Rahilly slikao je zgradu iz 1905. godine. Na jednoj fotografiji vidi se djevojčica kraj vrata. Zapisi pokazuju da je 1677. vatra uništila mnoge drvene kuće. Prema legendi, djevojčica Jane Churm, slučajno je svijećom zapalila drveni krov.
8. Društvo za istraživanje duhova snimilo je 1991. godine groblje kraj Chicaga na kojem navodno ima najviše duhova. Prijavljeno je više od 100 fenomena. Dijelovi tijela djevojke koja sjedi na kamenu, djelomično su prozirni, a odjeća koju nosi je zastarjela.
9. James Courtney i Michael Meehan bili su članovi posade ratnog broda. Ploveći za Panamu iz New Yorka 1924. godine, čistili su spremnik goriva. Umrli su od otrovnih plinova. Prema običaju, njihova tijela bačena su u more. Slijedeći dan, mornar je vidio njihova lica u valovima kraj broda. Nekoliko slijedećih dana, posada ih je viđala u moru kako prate brod. Kapetan Tracy kupio je fotoaparat i slikao. Nakon razvijanja, pet fotografija nije pokazalo ništa. Na šestoj su se jasno vidjela lica mornara. Detektivska agencija provjerila je autentičnost filma. Nakon što su promijenili posadu, mornari su prestali pratiti brod.
10. Neobična legenda vezana je za raskrižje pruga u San Antoniu (Teksas). Nakon tragične nesreće, u kojoj je poginulo nekoliko školaraca, duhovi su ostali i guraju automobile s pruge. Kćerka Andyja i Debi Chesneya i njezini prijatelji testirali su prelazak preko pruge i fotografirali. Na jednoj se pokazala figura.
11. Svećenik K. F. Lord slikao je 1963. godine crkvu Newby u Velikoj Britaniji. Fotografija je kontroverzna jer je bistra i djeluje kao da duh pozira. Stručnjaci su potvrdili autentičnost.
12. Gospođa Andrews posjetila je grob kćeri Joyce. Nije joj bilo ništa neobično. Kasnije se šokirala vidjevši dijete, koje je gledajući u kameru, očito bilo svjesno njezine prisutnosti.
13. Chris Brackley snimao je unutrašnjost crkve St. Botolph u Londonu. Ne zna se tko je žena na balkonu.
14. Prema Bradu Steigeru, nitko osim još jednog fotografa nije bio u crkvi. Vidi se figura muškarca.
15. Denise Russel slikala je baku 1997. godine. Pojavio se pokojni djed, ali tek nekoliko godina nakon što je razvila film.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.