Obavijesti

Viral

Komentari 3

Smogovci će birati ime prvom divovskom mravojedu koji je došao na svijet u Hrvatskoj!

Smogovci će birati ime prvom divovskom mravojedu koji je došao na svijet u Hrvatskoj!
4

Mali mravojed sada ima godinu dana, u Maksimiru živi s nježnom mamom Ariel, koja je došla iz Amsterdama i šarmantnim tatom Oliverom, koji je 2015. stigao iz iz Zoološkog vrta Cotswold u britanskom Burfordu

VIDEO

Zagrebački Zoološki vrt sutra će proslaviti svoj 95. rođendan, a uz specijalnu tortu, nastupe mađioničara, kazališnu predsatvu i priče edukatora o risu, vuku ili čovječjoj ribici, jedan će mladunac dobiti svoje- ime!

POGLEDAJTE VIDEO: Prva beba mravojeda

Pokretanje videa...

Mravojedi u ZOO 01:01

Bit će to prva zagrebačka velika beba divovskog mravojeda. Došao je taj krezubica na svijet prošle godine, punih devet mjeseci se gotovo inije skidao s majčinih leđa, a i sada pokazuje želju da ga mama nosi, mada je već prevelik za takvu igru. U Maksimiru živi s mamom Ariel, koja je došla iz Amsterdama i tatom Oliverom, koji je 2015. stigao iz Zoološkog vrta Cotswold u britanskom Burfordu. Oliver se brzo naviknuo na nastambu u paviljonu Duh monsunskih šuma, istraživao i njen vanjski dio, sprijateljio se s timariteljima, ali mu je najdraža akcija bilo- spavanje.

No, dvije godine poslije Oliver više nije imao tako dosadan život. Iz Amsterdama je šarmantnom mravojedu stigla mlada družica Ariel. Nisu se odmah upoznali, Ariel se morala aklimatizirati, pa i priviknuti na domaću klopu u kojoj je Oliver guštao već dvije godine. Nakon karantene najprije smještena u nastambu kraj tapira, a potom je premještena do partnera u paviljonu Duh monsunskih šuma. Timaritelji su s pravom očekivali da će njihov zajednički život biti miran i skladan jer mravojedi nisu od prevelike akcije, vole se dobro najesti i spavati. Ali, ovo dvoje je uz gastronomske užitke i san našlo vremena i za- ljubav. Pa je tako prije točno godinu dana, 10. lipnja 2019. godine, došao na svijet i prvi mravojed u maksimirskoj povijesti. Divovski su mravojedi ugrožena vrsta životinja, naseljavaju Središnju i Južnu Ameriku, a nešto starijim generacijama posebno su prirasli srcu zbog Mravoklopa, plavog mravojeda koji je bio ovjekovječen u crtanom filmu "The Ant and the Aardvark" na prijelazu u sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Za Mravoklopa je bila zaslužna kompanija DePatie–Freleng Enterprises, ista koja je kreirala neusporedivo popularnijeg Pinka Pantera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.