Obavijesti

Viral

Komentari 11

Spasila sovicu u Zagrebu: Pala je iz gnijezda, opkolile je vrane

Spasila sovicu u Zagrebu: Pala je iz gnijezda, opkolile je vrane
1

Pronašla ju je odgojiteljica u zagrebačkom parku. Ušaru su smjestili u ZOO, gdje su ove godine primili već 15 njenih rođakinja. Prebacit će ju u udrugu za zaštitu divljih životinja AWAP

VIDEO

Prije tjedan dana na putu za posao ugledala sam malu sovu ušaru ispod stabla u zagrebačkom Parku ‘Vjekoslava Majera’. Prvo sam pomislila kako se radi o nekakvom plišancu, a ne o bespomoćnoj sovici.

Iznad nje su letjele i napadale je vrane pa sam je umotala u svoju jaknu i odnijela u vrtić, gdje radim, rekla nam je odgojiteljica Dijana.

Uspjeli su joj na špricu dati malo vode. U vrtiću su pričekali jednu od mama koja je veterinarka. Nisu je pokazivali djeci jer je bila prestrašena pa je nisu željeli dodatno uznemiravati. Veterinarka je odnijela malu sovu liječniku u zoološki vrt. Kasnije su im iz ZOO-a javili kako je beba nahranjena, da je dobro i da će sljedeći dan biti prebačena u udrugu za zaštitu divljih životinja AWAP.

- Sova mala ušara došla je u dobrom stanju, stara oko tri tjedna. U toj dobi male ušare počinju skakutati te vježbati muskulaturu krila. Tada se može dogoditi da ptica ispadne iz gnijezda. Utvrdili smo da nema nikakvih ozljeda. Životinja je bila stara oko tri tjedna. Ako ih građani pronađu na tlu, najbolje je da ih vrate nazad u gnijezdo. To vrijedi za sve vrste ptica. Ove smo godine zaprimili petnaestak malih ušara - kazao je ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Damir Skok.

- Naravno, prvo što sam pokušala bilo je vratiti je u gnijezdo, no stabla su bila visoka i ništa nisam vidjela od vrana koje su je okružile - rekla je Dijana.

Na pitanje zašto su vrane napale ptičicu, odgovara ornitolog Nenad Šetina.

- Sove su inače noćne životinje i kad ih vrane ugledaju, pokušavaju ih otjerati, ali i pojesti. Može nam se činiti da je vrana više nego inače, no njihov broj se zapravo smanjio. Vrane su veliki oportunisti te nemaju potrebe za lovom ako se mogu hraniti ostacima smeća, a život u gradu je sigurniji jer ih nitko ne lovi - rekao je Šetina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Preveli smo jezik vašeg psa: Što  govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?
ŠTO PSI GOVORE?

Preveli smo jezik vašeg psa: Što govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?

Psi znaju da mahanje repom u lijevom smjeru predstavlja neprijateljsko ponašanje, a u desnom prijateljsko. Isto tako smo zaključili da desna strana mozga proizvodi manje prijateljsko ponašanje, i obrnuto

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'
OGLAS NA FACEBOOKU

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'

U oglasu piše kako se iznajmljuje namještena soba sa upotrebom kuhinje i kupaone. Soba po osobi sa režijama je 250 eura, nalazi se u prizemlju, a oglašivač kaže kako se nalazi u mirnom i tihom kvartu te ima parking
'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'
VODITELJICA NA EUROSONGU:

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'

A kad ste na pozornici i gledaju vas milijuni, onda ćete poslati i predmetom šale. Pa su se neki šalili kako ih voditeljice podsjećaju na kečap i senf... A njihova zadnja šala nije svima sjela