Obavijesti

Viral

Komentari 11

Tito ide na put, a na nebu NLO: Neki se piloti nikad nisu vratili

Tito ide na put, a na nebu NLO: Neki se piloti nikad nisu vratili
1

'Netko je dojavio beogradskim novinarima što se zbiva, no na upite im je odgovoreno da se odvija vojna vježba kako bi se prikrio pravi razlog zašto su MIG-ovi na nebu'

VIDEO

Veliko je pitanje hoćemo li ikada doznati što se to doista zbilo 1977. godine, no među pilotima i danas kruže priče da se jedne kobne rujanske noći nekoliko pilota MIG-ova nije vratilo sa zadatka.

Autor emisije Na rubu znanosti Krešimir Mišak uspio je doći do jednoga od svjedoka incidenta, Dobroslava Džebe, koji je upravo u te sate kao civilni pilot Pan Adrije letio na liniji Zagreb - Beograd - Titograd.

 Evo čega se on prisjetio, u što uvjerio, a što čuo:

Pratilo nas je jarko crveno svjetlo

- Letjeli smo na otprilike osam tisuća stopa te smo s lijeve strane vidjeli crveno svjetlo koje je postajalo sve intenzivnije i koje je, udaljeno otprilike četiri kilometra, pratilo naš zrakoplov na istoj visini i istom brzinom.

- Kada sam prvi puta upitao kontrolore leta o čemu se radi, odgovorili su mi da oni na radarima ne vide baš ništa. Međutim, već nakon par minuta sam ponovo kontaktirao te ljude i osjetio u njihovom glasu da mi žele nešto reći, ali da im je to vjerojatno zabranjeno. 

- Nešto kasnije su mi ipak javili da vide taj objekt te mi kazali da leti paralelno i ponire baš kao i zrakoplov kojim smo upravljali. 

Džeba je s kolegama bez poteškoća spustio avion na beogradski aerodrom, ali tu nije bio kraj iznenađenjima. Naprotiv. NLO se zaustavio otprilike dvije do tri stotine metara iznad vojnog aerodroma u Batajnici na kojem su dva zrakoplova čekala Josipa Broza.

Tito se, naime, spremao na put i na nebu su se uskoro pojavili brojni MIG-ovi.

'Čuo sam da je oboren mađarski zrakoplov'

- Netko je dojavio beogradskim novinarima što se zbiva, međutim rečeno im da se odvija vojna vježba kako bi se prikrio pravi razlog. Mene su pak u Beogradu pozvali u jednu sobu u kojoj su mi pod prijetnjom napomenuli da ne smijem govoriti o slučaju. 

- Prema pričama vojnih pilota, te je noći bilo nesreća i čuo sam da je oboren jedan mađarski zrakoplov što nažalost ne mogu potvrditi. U svakom slučaju, sve je potom obavijeno velom tajne, a jedan od kolega mi je rekao da je te noći bilo 'grdo' - ispričao je Džeba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.