Obavijesti

Viral

Komentari 3

Top 10 'putnika kroz vrijeme': Što Greta Thunberg radi u 19. stoljeću i odakle mobitel 1938.?

Top 10 'putnika kroz vrijeme': Što Greta Thunberg radi u 19. stoljeću i odakle mobitel 1938.?

Ove snimke i fotografije mnogima su 'pravi primjer' putovanja kroz vrijeme, no za većinu ima i jednostavnijeg objašnjenja

VIDEO

Putovanje kroz vrijeme česta je tema koja se provlači kroz znanstvenu fantastiku i u njoj pomoću raznih naprava ljudi lako klize kroz vrijeme. Iako u stvarnosti ne možemo uskočiti u neki stroj i prebaciti se u drugo vrijeme, to ne znači da nemamo doticaj s prošlosti. Teleskopi na Zemlji i u svemiru omogućuju nam da vidimo galaksije i zvijezde, kako su izgledale prije više tisuća ili milijuna godina, zbog toga jer njihovoj svjetlosti treba toliko da stigne do nas. Einsteinova teorija relativnosti govori nam pak i da interval između dva događaja ovisi o brzini kretanja promatrača, odnosno ako se dva promatrača kreću različitim brzinama, izmjerili bi drugačije trajanje vremena između dva događaja. 

Bez obzira na znanost, internet je pun raznih fotografija i snimki s raznim ljudima koji djeluju kao da ne pripadaju u to vrijeme. 

1. Film Charlieja Chaplina

Scena je uhvaćena iza kulisa filma Charlieja Chaplina. Viđena je žena koja izgleda kao da hoda s mobitelom u uhu. Možda za danas ne izgleda ništa čudno, ali za ono vrijeme bilo je prilično nezgodno.

Film Charlieja Chaplina pogledajte ovdje.

2. Ista tetovaža budućeg sebe

Muškarac iz Švedske tvrdio je da je putovao u budućnost kroz portal ispod sudopera, a svoju tvrdnju je potkrijepio i fotografijom koja navodno prikazuje budućeg njega, odnosno dvije ruke s istom tetovažom. Pogledajte snimku osobe koja opisuje cijelu tvrdnju.

3. Vonhelton

Vonhelton tvrdi da je putovao i kroz vrijeme i kroz prostor. On čak pokazuje određene slike sebe u Engleskoj 1857., Francuskoj 1916. i Njemačkoj 1945. 

4. Mobitel u 1938.?

Film seže u 1938. godinu. Prikazuje ženu koja kao izgleda kao da razgovara na mobitel ili sličan uređaj. Jedno je sigurno, u to vrijeme takvi uređaji nisu bili dostupni, a i signal bi bio malo lošiji...

5. Borba Mikea Tysona

Svi znamo da pametni telefoni nisu bili dostupni prije sredine 2000-ih. No, video iz 1995. koji prikazuje borbu Mikea Tysona i Petera Mcneelyja prikazuje i osobu koja izgleda kao da fotografira s pametnim telefonom, što je mnoge uvjerilo da ne pripada u to vrijeme.

Ipak, vjerojatnije je da se radilo o Logitechovoj Dycam kameri.

6. Biciklist putnik kroz vrijeme

Na snimci se vidi kako biciklist vozi svoj bicikl. Nakon nekog vremena, on samo nestane sa snimke u nešto što se čini kao bljesak svjetla.

7. Astronaut na katedrali?

U svemir putujemo od sredine 20. stoljeća no na katedrali u Salamanci jedan je izrezbaren kip koji neodoljivo podsjeća na skulpturu astronauta. 

Zanimljivo, gradnja crkve počela je početkom 16. stoljeća i zbog toga su mnogi bili uvjereni da se radi o nečem onostranom ili izvanvremenskom.

Međutim, astronaut je tu tek od 1992. godine kad je crkva bila u obnovi, piše Reuters.

8. Mobiteli stari više od 800 godina?

Prije nekoliko godina, navodni istraživači su otkrili drevnu strukturu nalik mobilnom telefonu, za koju se navodilo da je stara 800 godina. Zanimljivo je da mobitel podsjeća na Nokia telefon, što je mnoge natjeralo da pomisle da se radi o uređaju izvan vremena. 

Vjerojatniji odgovor je da se radi o lažiranoj slici.

9. Putnik kroz vrijeme koji želi promijeniti svoju prošlost

Osoba po imenu Noah tvrdi da je posjetila budućnost. Pokazuje i video u kojem tvrdi da je došao iz 2030. godine te predviđa neke buduće incidente za Filipine.

10. Greta Thunberg u 19. stoljeću?

Greta Thunberg mlada je klimatska aktivistica. Na slici staroj 120 godina djevojka je koja joj nalikuje toliko da je izazvala priče poput toga da je Greta Thunberg putovala kroz vrijeme kako bi spasila čovječanstvo od sve veće klimatske krize? 

Fotografiju Sveučilišta Washington je snimio Eric A. Hegg na Aljasci dok je pratio kopače zlata. Sa Sveučilišta su rekli kako im je drago da njegove fotografije dobivaju pozornost, unatoč teorijama zavjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo je najljepši pas na svijetu: U Zagrebu je trijumfirala ženka afganistanskog hrta iz Čilea!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Ovo je najljepši pas na svijetu: U Zagrebu je trijumfirala ženka afganistanskog hrta iz Čilea!

Zaida je već pobjeđivala na mnogim izložbama u Sjedinjenim Američkim Državama i ondje je prošlu godinu okončala kao drugi najuspješniji izložbeni pas svih pasmina. Drugoplasirana je ženka bobtaila iz Grčke

Tko nam je ukrao jedan praznik i što se sve može spajati? Dan državnosti i Tijelovo su isti dan
KALENDAR NERADA

Tko nam je ukrao jedan praznik i što se sve može spajati? Dan državnosti i Tijelovo su isti dan

Ova godina nije baš povoljna za spajanje, omoljenu disciplinu u Hrvata. U 2024. imamo čak tri 'izgubljena blagdana'. To su oni nesretni koji padaju na vikend, ne računajući Uskrs
VIDEO Novi kružni tok zbunio je vozače u Koprivnici: Voze preko njega, idu u krivom smjeru...
FALE MU RUBNJACI I DIJELOVI

VIDEO Novi kružni tok zbunio je vozače u Koprivnici: Voze preko njega, idu u krivom smjeru...

KOPRIVNICA - Novi kružni tok na križanju Cvjetne ulice i Ulice Antuna Mihanovića u Koprivnici zbunio je vozače. Čitatelji su za portal ePodravinu ispričali kako vozači ne brinu za novi kružni tok, a kako problem stvaraju znakovi za regulaciju. – Crveni krug u sredini novog kružnog toga tek je ofarban, moraju se još postaviti rubnjaci i drugi dijelovi kružnog toga, tako da je on još uvijek u nastajanju - rekao je pročelnik Tomislav Golubić.