Obavijesti

Viral

Komentari 18

Rupi na cesti napravio proslavu rođendana: 'Mi već tri godine molimo vlasti da je saniraju...'

Rupi na cesti napravio proslavu rođendana: 'Mi već tri godine molimo vlasti da je saniraju...'
2

Ahmed je rupi, uz tortu i balon s brojem tri, upriličio rođendansku proslavu. Njegova objava postala je ubrzo viralna i brojni mediji raspisali su se o ovom problemu koji građene muči već tri godine

VIDEO

Građani su se obraćali načelniku i općini, probali su i preko savjeta mjesne zajednice, ali evo, rupa je tu već tri godine. Moguće da su načelnik i službe odlučili naučiti vozače kako sigurno prijeći u suprotnu traku i ne oštetiti auto, a vozače romobila i bicikala kako ne pasti, napisao je u petak na društvenim mrežama vijećnik Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ahmed Kosovac.

Ahmed je rupi, uz tortu i balon s brojem tri, upriličio rođendansku proslavu. Njegova objava postala je ubrzo viralna i brojni mediji raspisali su se o ovom problemu koji građene muči već tri godine.

Pet dana nakon objave, Kosovac nam je otkrio da je rupa sanirana.

- Rupa je već jutros sanirana. To pokazuje koliko je suštinski ovaj problem bio lako rješiv. Ja sam prošli mjesec tražio da općina proslavi rođendan rupe, satirično. Želio sam im tako skrenuti pažnju da oni sami trebaju popraviti rupu. Prije mene, građani i građanke su tri godine to tražili, na razne načine - objasnio nam je.

Građani su uporno upozoravali na ovaj problem, ali vlast je reagirala tek kad je rupa postala viralna.

- Sada je to popravljeno samo zato jer smo imali jednu objavu koja je bila viralna, koju je vidjela cijela regija. Tužan sam zato što je moralo doći do toga jer se mi kao općina 'brukamo' red svijetom da bismo popravili najobičniju rupu - ispričao je vijećnik.

Općina je popravila rupu u manje od 24 sata. Sve zahvaljujući angažiranosti mladog vijećnika.

- Fotografija je nastala iz očaja i nemogućnosti da se problem riješi dugi niz godina. Reakcije na nju su bile očekivane. Naš narod je u jednu ruku sklon pronalaženju komičnosti u situacijama koje to nužno i nisu. Bilo je očekivano da će ljudima biti zanimljivo, ali nisam očekivao toliku viralnost, ali ona je dovela do toga da se problem i riješi - rekao je Ahmed. 

Kako kaže, ovo nije jedina rupa, njih je mnogo. Nada se kako neće morati za svaku organizirati rođendan već da će se naći način da se to riješi. 

- Nisam planirao na ovakav način davati pažnji i drugim problemima u svom mjestu. Ovo je samo jedan dio aktivnosti u mom vijeću i trudim se biti konstruktivan i na razne načine riješiti probleme. Ovo je jedan dio moje političke borbe, poruka je jasna - ako nešto se ne može riješiti treba biti inovativan .Najbitnije je da se problem riješio - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

FOTOGALERIJA Na izložbi pasa u Zagrebu i pasmina koja dosad nikad nije otišla iz svoje zemlje
POGLEDAJTE FOTKE

FOTOGALERIJA Na izložbi pasa u Zagrebu i pasmina koja dosad nikad nije otišla iz svoje zemlje

Na Zagrebačkom velesajmu 24. travnja otvorili su Svjetsku izložbu pasa koja traje do 29. travnja. Posjetitelji mogu vidjeti 24.834 psa koji će se predstaviti u gotovo 400 pasmina.
VIDEO Neobično natjecanje u Belgiji: 'Krešti i ponašaj se kao galeb, tko je bolji taj pobjeđuje'
DA NE POVJERUJEŠ

VIDEO Neobično natjecanje u Belgiji: 'Krešti i ponašaj se kao galeb, tko je bolji taj pobjeđuje'

Devetogodišnjak je obukao kombinezon koji izgleda kao galeb pa izveo niz različitih krikova, ali i nasrnuo na pomfrit koji je držala njegova mlađa sestra Shelby. Osvojio je 92 od mogućih 100 bodova