Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

U stanu za odmor pronašli su kamere, vlasnik: Što bi vi krili?

ako je vlasnik stana za iznajmljivanje napisao kako je prostor ispred zgrade i stana pod videonadzorom, nije spomenuo kako su kamere i u stanu

Foto: Jeffrey Bigham
12 komentara

Američki sveučilišni profesor Jeffrey Bigham s obitelji je novogodišnje blagdane provodio u jednom Airbnb stanu u Seattleu. Nakon nekoliko sati uočili su nešto čudno blizu spoja zida i stropa. Ubrzo su shvatili da je riječ o kameri.

Sličnu kameru otkrili su potom i u drugoj sobi. Iako je vlasnik stana za iznajmljivanje napisao kako je prostor ispred zgrade i stana pod videonadzorom, nije spomenuo kako su kamere i u stanu.

- Bio sam u šoku i odmah sam ih isključio. Nije da smo radili nešto nepristojno ispred tih kamera, ali moglo se lako dogoditi da moja dvogodišnja kći gola protrči ispred njih jer jedna od kamera izravno snima izlaz iz kupaonice, rekao je Jeffrey za news.com.au

On se požalio Airbnb-u rekavši da ih njihov domaćin nije obavijestio o kamerama u stanu. Vlasnik stana potom im je ostavio lošu ocjenu na web stranici, a osim što su ga prijavili, nije mu se svidjelo ni to što su isključili kamere:

- Isključili ste sigurnosni sustav. Što ste to pokušavali sakriti na dočeku Nove godine?, upitao ih je vlasnik.

Airbnb je obitelji Bigham vratio novac za smještaj.  

Ovo, inače, nije prvi put da su kamere otkrivene u stanovima Airbnb iznajmljivača. U rujnu je škotski par u Torontu pronašao kameru skrivenu u stanu koja je bila usmjerena prema krevetu. 

Prošle godine, američki par pronašao je također skrivenu kameru u spavaćoj sobi Airbnb-ja na Floridi. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message