Obavijesti

Viral

Komentari 20

Ukleti broj 11: Zašto se ovog datuma boje brojni numerolozi

Ukleti broj 11: Zašto se ovog datuma boje brojni numerolozi

Brojne tragedije vežu se uz broj 11. Napadi na WTC, Madrid i Mumbai su bili 11. dana u mjesecu, a na današnji dan 2011. Japan je pogodio razorni potres i tsunami u kojem je poginulo više od 18.500 ljudi

VIDEO

Diljem Japana danas se obilježava 10. godišnjica tragedije u kojoj je 11. ožujka nakon potresa od 9 Richtera i tsunamija koji je uslijedilo poginulo ili nestalo više od 18.500 ljudi. 

No to je samo jedna od brojnih tragedija koje je u posljednjih dvadesetak godina obilježio broj 11. Tako je 11. rujna 2001. bio napad na WTC, teroristi su u Madridu 11. ožujka 2004. napali vlakove, a vlakovi su bili meta napada i u Mumbaiju 11. srpnja 2006. 

- Čini se zastrašujućim, ali mislim da nije bilo slučajnosti u tragediji koja je pogodila Japan - rekla nam jedna numerologinja nakon potresa i tsunamija u Japanu. Objasnila je da je 11 izuzetno nesretan broj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dvije jedinice u broju 11 predstavljaju neprestanu borbu između dobra i zla. Međutim, u toj borbi dobro nikada ne može prevladati, pa do izražaja dolazi konstantna nemoć kojom u konačnici taj broj isijava i zato je tako negativan - dodala je.

Numerologinja tvrdi da se energetska vrijednost broja mjeri prema njegovoj veličini. Tako ispada da broj 1 ima iznimno nisku energetsku vrijednost, a dvije jedinice također.

Značenje broja 11 proučavali su i drevni Kaldejci. U njihovoj numerologiji broj 11 je iznimno nesretan broj koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnost raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje.

11 joj je značio rođenje i smrt

Vangelia Pandeva Dimitrova Gušterova poznata pod nadimkom "Baba Vanga" rodila se u Strumici 1911. godine. Ubrzo je oslijepila. Proslavila se zbog ispunjenog proročanstva na njujorški WTC. Prorekla je čak i svoju smrt, 11. kolovoza, 1996. godine. 

Ni Madridu nije bilo suđeno?

U seriji koordiniranih eksplozija 10 bombi u četiri prepuna putnička vagona u Madridu, 11. ožujka 2004. godine, poginuo je 191 čovjek. Zbroj znamenki tog broja na kraju daje 11. Napadi se smatraju najvećim terorističkim zločinom islamskih pobunjenika u Europi.

Napad na WTC je "pun" 11-ica

11. rujna

Al Qa'ida je 11. rujna 2001. s četiri aviona napala SAD u najsmrtonosnijem terorističkom napadu u kojem je poginulo gotovo 2977 ljudi, a više od 20.000 je ozlijeđenih. Dva su se aviona zabila u tornjeve WTC-a, treći u Pentagon, a četvrti se srušio u Pennsylvaniji nakon što su putnici svladali otmičare. Avion American Airlinesa koji se zabio u sjeverni toranj WTC-a bio je na letu 11.

Bombe sijale smrt u Mumbaju

Teroristi su 11. srpnja 2006. godine podmetnuli aktivirali sedam bombi u gradskim vlakovima u indijskom velegradu Mumbaiju u kojem živi 18,4 milijuna ljudi, a milijuni putuju gradskom željeznicom. Bombe su eksplodirale u razmaku od 11 minuta.

Poginulo je 209 ljudi, a više od 700 ih je ranjeno.

2011. su umrli Jobs, Winehouse, Liz Taylor

Tijekom ljeta 2011. godine u stanu u Londonu pronađeno je tijelo Amy Winehouse. Slavna pjevačica imala je samo 27 godina.

Iste godine u ožujku je preminula glumica Elizabeth Taylor, a u ožujku je premionuo i Nate Dogg, legenda hip hopa.

Nakon dugotrajne borbe s rakom, u listopadu je preminuo i osnivač Applea Steve Jobs. 

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Il umro je u prosincu, a 2011. je bila kobna i za Osamu bin Ladena. Najtraženijeg bjegunca u svibnju su u Pakistanu ubili američki specijalci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle