Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

U Zadru ulovio lignju od 3 kg! 'Mrcina ni ne stane u frižider'

Stavili smo je u led kad sam došao doma, i to smo je morali preklopiti da stane u frižider. Kad malo omekša ćemo je spremiti, i to najvjerojatnije na rižot i pozvati ekipu na večeru, kaže Toni iz Zadra

Foto: snimio čitatelj 24sata
29 komentara

- Kad sam je vidio, nisam mogao vjerovati. Ogromna, krakata neman, kao da sam u Atlantiku, kaže Toni Kršulović (42) iz Zadra. U utorak oko 17,15 sati ulovio je lignju kapitalku od 2,75 kilograma. 

Toni roni od svoje 16. godine, i to bez stajanja, bilo ljeto, bila zima.

- Ovako kad se dan malo produžio, nakon posla obučem odijelo i odem se bućnuti barem uru vremena. Tako je bilo i sad. Ušao sam s kraja u more i zaronio. Inače nisam lignjar, nego ribar, pa me još više iznenadilo.

Foto: čitatelj24sata

U kafiću uz more popodnevnu je kavu pilo nekoliko ljudi, a kad je Toni izašao iz mora sa ulovom, nisu mogli vjerovati. Ovolike lignje jako su rijetke. Toniju je odmah prišao jedan čovjek i slikao ga.

- Rekao mi je – eto si sebi ulovio kravatu pa smo se smijali.

Pokraj kafića jedan je čovjek lovio na skosavicu i kad je vidio Tonija s ulovom rekao je – nemam više volje skosati kad sam tebe vidio, idem doma.

Toni je navikao na gofe i orade koje lovi puškom, lignje lovi rijetko i ni blizu ovolike.

- Stavili smo je u led kad sam došao doma, i to smo je morali preklopiti da stane u frižider. Kad malo omekša ćemo je spremiti, i to najvjerojatnije na rižot i pozvati ekipu na večeru.

Foto: čitatelj24sata

Toni kaže da je jadransku od atlantske ili patagonijske lignje lakše razlikovati po okusu, nego po izgledu.

- Na svoje sam oči vidio da stave dvije, tri male jadranske i pomiješaju sa ovima od 20 kuna, stave crnilo i cijenu 120 kuna... Ne možeš prepoznati prevaru. Ali zato ćeš na pijatu vidjeti, nema tu nikakve sličnosti u kvaliteti, kaže Toni.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message