Viral

Komentari 30

VIDEO Nakon Istre morski psi plivaju i u moru kod Pirovca

VIDEO Nakon Istre morski psi plivaju i u moru kod Pirovca

Morske pse su ovih dana snimili čitatelji kod Medulina i Pomera u Istri, a u subotu su jednu psinu uočili i u moru kod Pirovca

Snimke morskih pasa u Istri proteklih dana kružile su društvenim mrežama, a sad je stigla i najnovija i to s juga. Kako prenosi Šibenski portal, morski pas dolutao je u plićak kod Pirovca u subotu poslijepodne, a snimka se također jako brzo proširila.

Početkom tjedna su morskog psa snimili kod Medulina, a kao je rekao čitatelj, radilo se o morskom psu dugom oko metar i pol kojeg su prvi uočili gosti kampa u Medulinu.

Prof. dr. sc. Alen Soldo s Odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu rekao nam je kako se vjerojatno radi o modrulju.

- Iz videa je vrlo teško zaključiti o kojoj se vrsti radi jer za precizno i točno identificiranje nedostaje cijeli niz detalja. Stoga se može samo nagađati o kojoj vrsti se točno radi, ali po kretanju najviše podsjeća na modrulja koji je u Jadranu i najraširenija vrsta većeg morskog psa - rekao nam je prof. dr. sc. Alen Soldo s Odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu.

Pojašnjava da je dolaskom ljetne sezone i povećanjem broja ljudi na moru za očekivati kako će ovakvih prizora biti sve više, pa i snimki morskih pasa.

Dva dana kasnije društvenim mrežama proširila se i snimka morskog psa u Pomeru.