VIDEO Prava istina o saharskom pijesku: 'Snimili smo kako ga zapravo prenose u Hrvatsku!' | 24sata
Obavijesti

Viral

Komentari 37

VIDEO Prava istina o saharskom pijesku: 'Snimili smo kako ga zapravo prenose u Hrvatsku!'

VIDEO Prava istina o saharskom pijesku: 'Snimili smo kako ga zapravo prenose u Hrvatsku!'

Naravno, radi se o zafrkanciji koja ismijava sumanute teorije o tome da Europu namjerno zaprašuju saharskim pijeskom, iako je to potpuno prirodan proces

VIDEO

Meteoportal Istramet objavio je 'konačni i neoborivi' dokaz kako saharski pijesak stiže u Hrvatsku. Ne samo to, imaju i snimku kako pijesak trpaju u vreće koje unda ukrcavaju u avione. Tijekom leta putnici pijesak ih drže u manjim vrećicama i kad avion dođe iznad Hrvatske, ispuštaju ga kroz prozore. Jeftinije je od chemtrailsa. Priča se da je i učinkovitije.

Pogledajte snimku

Naravno, radi se o zafrkanciji koja ismijava sumanute teorije o tome da Europu namjerno zaprašuju saharskim pijeskom, iako je potpuno prirodan proces. 

Teorija o zaprašivanju saharskim pijeskom je nadogradnja još jedne, puno puta raskrinkane teorije o chemtrailsima, tragovima iza aviona za koji neki tvrde da su zapravo namjerno puštanje otrova kako bi se smanjila populacija ljudi. Kad nema chemtrailsa, teoretičarima zavjera posluži saharski pijesak. Pa tvrde da je ova metoda depopulacije svijeta lakša i jefitinija jer stotinjak traktora za nekoliko sati mogu zaprašiti čitavu Europu. Ali psst, o tome se ne smije javno pričati jer je to tajni program.

Pa ljudi šeraju na društvenim mrežama fotografije i snimke traktora, prašine i 'čudnih kamiona'. Naravno, ni kamioni ni traktori ne zaprašuju Europu niti postoje chemtrailsi i tajni program depopulacije svijeta, teorije o chemtrailsima su više puta raskrinkane. 

Kako saharski pijesak dolazi do Hrvatske?

Saharska prašina je mješavina pijeska i prašine iz Sahare, velikog pustinjskog područja koje pokriva veći dio sjeverne Afrike. Vjetrovi podižu pijesak i prašinu visoko u atmosferu gdje su horizontalan strujanja jaka i pjesak i prašina mogu se tako prenijeti tisućama kilometara, pisao je Faktograf.

Da bi se prašina spustila, potrebna je kiša. Kako kišne kapi padaju, skupljaju čestice prašine i kad padnu na nešto i ispare, ostave za sobom sloj prašine. U Hrvatskoj epizode saharaske prašine mogu pojaviti nekoliko puta godišnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

Pronaći mačku na ovoj slici za mnoge je nemoguća misija
MACA MEĐU RAKUNIMA

Pronaći mačku na ovoj slici za mnoge je nemoguća misija

Neki od komentara na ovu mozgalicu su 'od kada rakuni izgledaju kao mačke'. Možete li vi pronaći mačku u grupi rakuna ili ste odustali s vremenom...
ANKETA Treba li povećati potpore i naknade za novorođenu djecu?
PRVE KONKRETNE MJERE

ANKETA Treba li povećati potpore i naknade za novorođenu djecu?

Planira se dvostruko povećanje jednokratnih novčanih potpora za novorođeno dijete s 300 na 600 eura, rekao je ministar Ivan Šipić