Obavijesti

Viral

Komentari 40

Vrana je nešto vrebala, mislio sam da je štruca kruha, a ono...

Vrana je nešto vrebala, mislio sam da je štruca kruha, a ono...
5

Čini se kako će se ćuk oporaviti. Prevezli su ga u zoološki i ravnatelj poručuje kako ga je ugrizao, a to je dobar znak jer ima snage braniti se

VIDEO

Išao sam na posao kad sam vidio vranu kako uporno leti iznad nečega. Prvo sam mislio da je štruca kruha, a kada sam se primaknuo na moje iznenađenje, na pločniku je bio ćuk, rekao nam je čitatelj koji je u petak oko 7 ujutro pronašao iznemoglog ćuka u Vrbanićevoj ulici u Zagrebu.

Odmah je pozvao sklonište za nezbrinute životinje Dumovec i Zoološki vrt u Zagrebu međutim nitko se nije javio s obzirom na to da je bilo jako rano.

Odlučio ga je staviti u kutiju i odnijeti u zoološki koji je dvije minute vožnje od njegovog posla.

- Kutiju sam prekrio kako bih mu smanjio stres i ostavio sam poruku u kojoj sam objasnio što se dogodilo - dodao je čitatelj koji je sretan što je malenog ćuka spasio od vrana.

Iz Zoološkog vrta su nam potvrdili kako su primili iznemoglog ćuka.

- Dosta je istraumatiziran, ali čini se da će doći sebi. Mene je ugrizao, a agresivnost je uvijek dobar znak čim životinja ima snage za obranu - poručio nam je ravnatelj Zoološkog vrta u Zagrebu.

Radi se o odraslom ćuku, nema nikakvih vidljivih ozljeda, ali je jako istraumatiziran i trenutno je u stanju šoka. Za nekoliko dana znat će se hoće li se ćuk oporaviti. Ako se oporavi, ćuk će biti vraćen u prirodu. Trenutno je u karanteni i veterinari se brinu o njemu. 

Inače, svake godine Zoološki vrt u Zagrebu zbrine i spasi oko 1500 životinja, a većinu koja se oporavi vrati u prirodu.

Ravnatelj poručuje kako postoji info centar kojeg se može nazvati i dojaviti za bilo koju životinjicu koju građani pronađu jer tada netko može izaći na teren. Naravno, ako se netko ne snađe, može životinju ostaviti kao što je to napravio i naš čitatelj. Ono što je važno jest da se svaku životinju, ako je to moguće spasi i vrati u prirodu nakon oporavka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života
PRIČA O MASABUMIJU HOSONI

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života

Masabumi Hosono probio se do čamaca za spašavanje. Čuo je da mornar viče: 'Mjesta za još dvoje'. Na brodu je bilo još žena i djece. U Japanu je završio u udžbenicima kao primjer sramotnog ponašanja

Viralni video naljutio mnoge. Na VIP tulum poseban ulaz za one s više od milijun pratitelja
INFLUENSERICA ŠOKIRANA

Viralni video naljutio mnoge. Na VIP tulum poseban ulaz za one s više od milijun pratitelja

Revolve je tražio od kreatora sadržaja s više od milijun pratitelja na TikToku da uđu na jedan ulaz, a postojao je drugi ulaz za one s manje od milijun pratitelja
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti