Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
40 komentara

Vrana je nešto vrebala, mislio sam da je štruca kruha, a ono...

Čini se kako će se ćuk oporaviti. Prevezli su ga u zoološki i ravnatelj poručuje kako ga je ugrizao, a to je dobar znak jer ima snage braniti se

Foto: snimio čitatelj 24sata
40 komentara

Išao sam na posao kad sam vidio vranu kako uporno leti iznad nečega. Prvo sam mislio da je štruca kruha, a kada sam se primaknuo na moje iznenađenje, na pločniku je bio ćuk, rekao nam je čitatelj koji je u petak oko 7 ujutro pronašao iznemoglog ćuka u Vrbanićevoj ulici u Zagrebu.

Foto: čiatelj24sata

Odmah je pozvao sklonište za nezbrinute životinje Dumovec i Zoološki vrt u Zagrebu međutim nitko se nije javio s obzirom na to da je bilo jako rano.

Odlučio ga je staviti u kutiju i odnijeti u zoološki koji je dvije minute vožnje od njegovog posla.

- Kutiju sam prekrio kako bih mu smanjio stres i ostavio sam poruku u kojoj sam objasnio što se dogodilo - dodao je čitatelj koji je sretan što je malenog ćuka spasio od vrana.

Foto: čiatelj24sata

Iz Zoološkog vrta su nam potvrdili kako su primili iznemoglog ćuka.

- Dosta je istraumatiziran, ali čini se da će doći sebi. Mene je ugrizao, a agresivnost je uvijek dobar znak čim životinja ima snage za obranu - poručio nam je ravnatelj Zoološkog vrta u Zagrebu.

Radi se o odraslom ćuku, nema nikakvih vidljivih ozljeda, ali je jako istraumatiziran i trenutno je u stanju šoka. Za nekoliko dana znat će se hoće li se ćuk oporaviti. Ako se oporavi, ćuk će biti vraćen u prirodu. Trenutno je u karanteni i veterinari se brinu o njemu. 

Foto: čitatelj24sata

Inače, svake godine Zoološki vrt u Zagrebu zbrine i spasi oko 1500 životinja, a većinu koja se oporavi vrati u prirodu.

Ravnatelj poručuje kako postoji info centar kojeg se može nazvati i dojaviti za bilo koju životinjicu koju građani pronađu jer tada netko može izaći na teren. Naravno, ako se netko ne snađe, može životinju ostaviti kao što je to napravio i naš čitatelj. Ono što je važno jest da se svaku životinju, ako je to moguće spasi i vrati u prirodu nakon oporavka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message