Viral

Komentari 6

'Zabranjujem ti da padaš!' Francuski načelnik je zakonom zabranio - padanje snijega

'Zabranjujem ti da padaš!' Francuski načelnik je zakonom zabranio - padanje snijega

Zbog velike količine snijega u Francuskoj mnoge kuće su ostale bez struje, a prometnice su neprohodne. Jedan načelnik donio je zakon o zabrani padanja snijega

Snježna oluja je proteklih dana pogodila jugoistočnu Francusku i izazvala sveopći kolaps u općini Cerdon. Načelnik općine Marc Chavet je napravio nesvakidašnji potez. Zakonom je zabranio padanje snijega na teritoriju lokalne zajednice Cerdon, javlja LCI. Pojasnio je kako je htio humorom osuditi nedostatak financijskih sredstava u malim gradovima i općinama te privući pažnju vlade.  

Tisuće mještana općine Cerdon ostalo je bez struje čak tri dana i ne mogu se nigdje kretati zbog blokiranih prometnica.

- Administracija jednostavno nema dovoljno novca za kupnju nove ralice za snijeg ili popravak stare koja nam je prijeko potrebna - nadodao je Chavet.

Izveo je nesvakidašnji potez i zakonom zabranio padanje snijega u Cherdonu.

- Veliki broj mještana se žali na ovakve vremenske neprilike. Vlada je ostavila općinu bez financijskih izvora. Teško možemo kupiti novu ralicu za snijeg, a da se ne odreknemo drugih važnih projekata za općinu. Cijena nove ralice iznosi oko 150 000 eura. Svaka snježna mećava nas ostavi bez struje i blokira nam ceste. Uzimajući to sve u obzir, donio sam odluku o zabrani padanja snijega - naveo je načelnik Chavet.