Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Žalio se na bolove, gubio vid... : Muškarcu u oku pronašli crva

MEKSIKO: Tinejdžer se žalio na bolove u oku i djelomičan gubitak vida, a nakon što je obavio pregled dobio je uznemirujuć nalaz. Naime, u oku mu je plivao crv...

Crv u oku
Foto: Calimero Sport
8 komentara

Nevjerojatan medicinski slučaj zabilježen je u Meksiku. Mladić (17) je imao problema s desnim okom do tolike mjere da je djelomično izgubio vid. Otišao je k svom okulistu koji je obavio detaljan pregled i došao do šokantnog otkrića.

Naime, mladiću je u tekućini koja ispunjava očnu komoru pronađen - crv! Prema liječničkim podacima, u oku je bio tri tjedna. Dr. Pablo Guzman - Salas iz Instituta za oftalmologiju u Mexico Cityju izvadio je crva nakon što ga je isjekao na dijelove.

Parazit duljine 3 milimetra identificiran je kao metilj, crv ravnog tipa. Metilji su nametnici na unutarnjim organima ljudi i životinja, a većinom napadaju žučne kanale, crijeva, jetru, gušteraču...

Dospijevaju u organizam ako se pojede nedovoljno kuhano ili pečeno meso, no obično izazivaju probleme u navedenim organima, a ne u oku.

Doktor Guzman - Salas smatra da je ovdje riječ samo o manjku sreće. Mladićevo oko je u redu i neće trpjeti teže posljedice.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message