Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Zatekli su ga 16 kilometara od obale: Slona spasili iz mora

ŠRI LANKA: Slona su snažne morske struje odvukle na pučinu nedaleko od grada Kokkilaija gdje ga je uočila pomorska patrola. Slonovi ne mogu plivati dugo jer se brzo umore zbog velike potrošnje energije

Spašavanje slona
Foto: Calimero Sport
12 komentara

Mornarica Šri Lanke spasila je slona iz Indijskog oceana oko 16 kilometara od sjeveroistočne obale Šri Lanke. Morske struje bile su presnažne čak i za ogromnog slona i odvukle ga na pučinu nedaleko od grada Kokkilaija.

Tamo ga je uočila pomorska patrola i krenula u akciju spašavanja. Pozvani su dužnosnici Odjela za zaštitu divljih životinja, a došao je i još jedan brod koji je pomogao odvući slona natrag prema obali.

Avinash Krishnan, zaposlenik Odjela za zaštitu divljih životinja, rekao je kako nije neobično zateći slona daleko od obale.

- Slonovi su vrlo dobri plivači, no ne mogu plivati dugo jer se brzo umore zbog velike potrošnje energije. Uz to, slana voda nije dobra za njihovu kožu, tvrdi Krishnan.

Slonovi koriste surlu kao prirodnu dihalicu, a imaju i jedinstvenu strukturu pluća koja omogućuje da izdrže varijacije u tlaku iznad i ispod površine mora. Biolozi smatraju da su slonovi naselili Šri Lanku tako što su preplivali morski kanal koji ih dijeli od samog juga Indije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message