Obavijesti

Viral

Komentari 6

Želite biti špijun? Ako riješite ovih 7 zagonetki - imate šanse

Želite biti špijun? Ako riješite ovih 7 zagonetki - imate šanse
1

Autor špijunskih romana objavio je knjigu s više od 100 zagonetki inspiriranih nekim od najvećih umova britanskih tajnih službi. Ovdje su samo neke od zanimljivih mozgalica

VIDEO

Možete li postati novi James Bond? Ove mozgalice otkrit će vam imate li ono što treba da postanete vrhunski špijun i da jednog dana uđete u tajnoviti svijet tajnih službi.

Autor Sinclair McKay, inspiriran fantastičnim umovima vodećih britanskih špijuna, u svojoj je knjizi pod nazivom 'Mozgalice tajne službe' (u izvorniku: Secret Service Brainteasers) objavio više od 100 genijalnih zagonetki, prenosi The Sun

Ovdje su samo neke od njih. 

1. Redovnik i mostovi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na crtežu je crtež rijeke s riječnim otokom i pet mostova. S jedne strane rijeke stoji redovnik, a na drugoj strani rijeke nalazi se samostan. Redovnik je odlučio da će na svojem povratku u samostan samo jednom prijeći preko svakog mosta. Kako da to učini?

2. Spojeni blokovi

U ovoj zagonetki imamo dva spojena bloka od drveta. Dvije vertikalne strane bloka koje nisu vidljive na crtežu spojene su na identičan način kao i ove koje se nalaze na dvije vidljive strane. Vaš je zadatak otkriti kako su spojena ova dva bloka.

3. Špijunski prstenovi

Sljedeća zagonetka odnosi se na test vještina potrebnih za rješavanje protuobavještajnih zadataka. Kod špijunskih prstena najvažnija je povezanost i umreženost. Na crtežu je prikazano nekoliko prstenova, a vaš je zadatak otkriti koji prsten od A do H ima najviše veza?

4. Igra Zmije i ljestve

Zmije i ljestve popularna je igra poznata još iz viktorijanskog razdoblja, a slična igra nazvana Moksha-Patamu igrala se i u Indiji. Na obje igre imaju svoju etičku dimenziju - ljestve vam omogućavaju da se krećete prema gore, a zmije vas šalju prema dolje. Na ploču treba staviti 25 riječi. Početak igre kreće od riječi koje ima prvo slovo V. Posljednje slovo jedne riječi je prvo slovo sljedeće riječi. Ako igrač stane na polje gdje su ljestve, pomiče se na polje na kojem se nalazi vrh ljestava. Na taj način može preskočiti veći broj polja. Ako stane zmiji na glavu onda klizi prema dolje sve do repa ili drugog kraja zmije. Pobjednik je onaj koji dođe do vrha tabele. 

5. Diplomatska turneja

Naš diplomat kreće na međunarodnu turneju koja će ga odvesti u sve dijelove svijeta. Kina je prva lokacija i prva zemlja na listi. Vaš je zadatak na temelju ovih simbola otkriti imena zemalja koja će diplomat posjetiti i dokučiti gdje njegovo putovanje završava. 

6. Pogled iz ptičje perspektive

Misija izviđanja iz zraka uključuje let preko neprijateljskog teritorija. Pogled iz ptičje perspektive prikazuje plan područja. Uvećani kvadrat pokazuje točnu lokaciju za spuštanje padobranom. No kvadrat nije nužno postavljen na isti način kao kvadrati na crtežu. Zadatak je otkriti točnu lokaciju za slijetanje. 

7. Prepreke na ruti za bijeg

Nalazite se u planinama u središnjoj Aziji. Vaša krinka je otkrivena, ali nećete se tako lako predati neprijatelju. Na vašoj ruti za bijeg nalazi se mnoštvo prepreka, a kako biste izazvali najveći mogući kaos, trebate rasturiti što je moguće više prepreka na putu. Izlazi su mogući na bilo kojoj cesti s desne strane. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.