GTC ulaže u razvoj hrvatskog turizma u Istri, u blizini Pule | 24sata
Obavijesti

GTC ulaže u razvoj hrvatskog turizma u Istri, u blizini Pule

GTC ulaže u razvoj hrvatskog turizma u Istri, u blizini Pule
1

GTC Group, vodeća agencija za razvoj nekretnina na području središnje i jugoistočne Europe, nakon izgradnje dvaju trgovačkih centara u Zagrebu i Osijeku, pokreće nove projekte u Hrvatskoj

Početkom prošlog tjedna Hrvatsku je posjetio poljski predsjednik Bronislaw Komorowski u pratnji delegacije poslovnih ljudi iz različitih sektora. Najveći poljski ulagač u Hrvatsku, Globe Trade Centre S.A. (GTC), također je bio dio te delegacije. Kao vodeći pokretač razvoja u regiji, GTC je aktivan na hrvatskom tržištu od 2004. godine i do danas je uložio više od 175 milijuna eura u četiri projekta.

GTC Group vodeća je agencija za razvoj nekretnina na području središnje i jugoistočne Europe i trenutačno je aktivna u Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Rusiji i Ukrajini. Grupacija je osnovana 1994. godine i prisutna je na tržištu nekretninama otprilike 19 godina.

Portfelj Grupacije obuhvaća sljedeće:

(i) dovršene uredske zgrade i parkove, kao i prodajne i zabavne centre (komercijalne nekretnine);

(ii) stambene projekte; 

(iii) nerazvijene čestice zemlje, uključujući obustavljene projekte (landbank).

Tijekom posjeta Hrvatskoj u nekoliko je navrata istaknuta važnost razvoja hrvatskog turizma, na što su se izravno osvrnuli i poljski i hrvatski predsjednik, što predstavlja ohrabrenje za GTC jer je jedan od projekata koje društvo ima u Hrvatskoj projekt razvoja turizma u Istri, u blizini Pule.

Mariusz Kozlowski, član upravnog odbora GTC-a, izjavio je da „u zadnjih nekoliko godina makroekonomski uvjeti nisu bili povoljni, ali u GTC-u zasigurno ima želje za daljnjim ulaganjima u održive projekte u Hrvatskoj koji će dovesti do primjerenog povrata".

Arn Willems, direktor GTC-ovih aktivnosti u Hrvatskoj, dodao je: „Vrlo sam zadovoljan što su se tijekom predsjednikova posjeta sve strane složile o važnosti razvoja turističkog sektora i siguran sam da ćemo uz podršku nadležnih tijela kao što je hrvatska Agencija za investicije i konkurentnost i dalje ostvarivati napredak na našem razvojnom projektu u Istri".

Osim projekta razvoja turizma u Istri, GTC je vlasnik projekta izgradnje ureda u Zagrebu te dvaju dovršenih trgovačkih centara, od kojih je prvi, Avenue Mall Zagreb, otvoren 2007. godine i proteže se na približno 27.000 m2 prodajnog prostora i 7.000 m2 uredskog prostora, dok je Avenue Mall Osijek otvoren 2011. i prostire se na približno 27.500 m2 prodajnog prostora. Oba centra nude trgovine jakih međunarodnih i lokalnih brendova i mogu se pohvaliti stopom popunjenosti od preko 90%.

Grupacija je od svog osnutka razvila otprilike 950.000 m2 neto površine za najam komercijalnih prostora (uredskih i prodajnih) i otprilike 300.000 m2 stambenog prostora. Grupacija je prodala otprilike 314.000 m2 neto površine za najam dovršenih komercijalnih objekata i otprilike 237.000 m2 stambenog prostora.

Dovršena imovina Grupacije na tri najvažnija tržišta - poljskom, rumunjskom i hrvatskom, čini 42%, 15% i 13% ukupne vrijednosti portfelja nekretnina Grupacije. Dionice Društva uvrštene su na Varšavsku burzu i od 20. rujna 2004. godine dio su indeksa WIG20. Dionice Društva također su uključene u međunarodni indeks MSCI, prosjek 300 Dow Jones STOXX za Istočnu Europu, indeks GPR250, koji obuhvaća 250 najvećih i najlikvidnijih tvrtki za trgovanje nekretninama na svijetu i FTSE EPRA/NAREIT Emerging Index.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti
UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje