Obavijesti

Sport

Komentari 15

KHL odgodio prvo kolo lige, 30 igrača volontira u Lokomotivu

KHL odgodio prvo kolo lige, 30 igrača volontira u Lokomotivu
3

Cijelo prvo kolo najjače europske hokejaške lige je odgođeno. Razlog je tragična avionska nesreća u kojoj je jučer poginula gotovo cijela momčad Lokomotiva

VIDEO

Vodstvo Kontinentalne hokejaške lige (KHL) u Moskvi odlučilo je odgoditi kompletno otvarajuće kolo sezone 2011/12, koje se trebalo igrati do kraja vikenda. Naravno, razlog odgodi je stravična avionska nesreća u kojoj je preživio samo jedan hokejaš Lokomotiva iz Jaroslavlja. Za život se bori samo Aleksandar Galimov (26).

Hokejaši su putovali za Minsk, gdje su u petak trebali igrati s domaćim Dinamom u prvom kolu KHL-a, no avion se srušio odmah nakon polijetanja i gotovo čitava momčad Lokomotiva je poginula.

Čim se pročulo o najstrašnijoj nesreći u novijoj sportskoj povijesti, prekinuta je prva utakmica sezone koju su igrali Salavat Julajev iz Ufe i Atlant iz Moskve.

O odgodi cjelokupnoga prvog kola složili su se predsjednik Klupskog vijeća KHL-a Vjačeslav Fetisov, predsjednik KHL-a Aleksandr Medvjedjev i predsjednik Udruženja hokejaša u KHL-u Andrej Kovalenko.

Od 26 hokejaša na letu, poginulo ih 25

Na letu za Minsk bila su 26 hokejaša Lokomotiva, a poginulo ih je 25, preživio je samo Galimov, no teško je ozlijeđen i još se bori za život. Ukupno je u nesreći poginulo 37 putnika i osam članova posade, preživio je i jedan član posade. Ruski mediji objavili su i točan popis hokejaša koji su putovali na utakmicu:

Vitalij Anikenko, Mihail Baladin, Aleksandar Vasjunov, Josef Vašiček, Aleksandar Vjuhin, Aleksandar Galimov, Pavol Demitra, Robert Dietrich, Marat Kalimulin, Aleksandar Kaljanin, Andrej Kirjuhin, Nikita Kljukin, Steffan Liv, Jan Marek, Sergej Ostapčuk, Karel Rahunek, Ruslan Salei, Karlis Skrastins, Pavel Snjurnicin, Danil Sobčenko, Ivan Tkačenko, Pavel Trahanov, Jurij Urih, Genadij Čurilov, Maksim Šuvalov i Artem Jarčuk.

Hokejaši će volontirati u Lokomotivu

Lokomotiv Yaroslav će unatoč stravičnoj nesreći ove sezone ipak sudjelovati u kontinentalnoj hokejaškoj ligi. RIA Novosti javlja kako se najmanje 30 hokejaša iz drugih klubova u Rusiji javilo da će volontirati tijekom sezone u Lokomotivu. Ruski ministar sporta Vitaly Mutko potvrdio je kako će Lokomotiv sudjelovati u KHL-u, ali nije otkrivao detalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...