Obavijesti

Hülya Darcan, Rizina majka iz serije Dila, govori o sebi

Hülya Darcan, Rizina majka iz serije Dila, govori o sebi
10

Hülya Darcan jedno je od nezaboravnih lica legendarne turske filmske produkcije. Nakon dužeg izbivanja, vratila se glumi povremenim ulogama u TV-serijama.

Hülya Darcan jedno je od nezaboravnih lica legendarne turske filmske produkcije. Nakon dužeg izbivanja, vratila se glumi povremenim ulogama u TV-serijama. Glumica koju trenutačno možemo gledati u seriji Dila na programu Nove TV, majka je poznate glumice Bergüzar Korel. Upravo su zato tema našeg razgovora bili majčinstvo i uloga bake. 

Evo što nam je Hülya rekla dok je sa sjajem u očima govorila o svojim unucima…

Kolika je razlika u godinama između vaših kćeri?
Sedam godina. Kad se Bergüzar rodila, Zeynep je krenula u osnovnu školu. Nije mi bilo teško jer sam onda već imala majčinskog iskustva. Zeynep se uistinu ponašala kao starija sestra. Prinova nam se svima jako svidjela. 

Kažu da prva djeca prođu gore zbog roditeljskog neiskustva. Jeste li vi to doživjeli?
Ne, nisam to doživjela. Prilično sam dobro odgojila svoje kćeri. Naravno, nije mi uvijek bilo lako. Jedno smo vrijeme imali velikih problema jer Zeynep nije željela jesti. Bergüzar je bila vrlo mirna beba. Nikad me nije ljutila. 

Kakav je vaš unuk? Je li sličan majci? 
Ali je moj najdraži muškarac. Presladak je. Ni on me ne ljuti, baš kao što me ni  njegova majka nije ljutila. Odrasta okružen ljubavlju i svi se prema njemu odnose kao prema malom čovjeku. Imam i unuku. Zeynepina kći ima deset godina. 

Je li ljubav prema unucima nešto najljepše?
Ljubav prema vlastitoj djeci nešto je posebno i posve drukčije. Unuke možete maziti, a kad počnu cmizdriti, možete ih dati majci. Vjerojatno zato kažu da su unuci nešto najljepše. Imam dvije kćeri, unuku i unuka. 

Je li vam žao što niste rodili sina?
Nikad mi nije bilo žao zbog toga. Željela sam samo da mi djeca budu zdrava. Moj pokojni suprug bio je vrlo sretan što smo dobili kćeri. I ja sam vrlo sretna zbog toga. 

Pomažete li Bergüzar u odgajanju Alija?
Bergüzar vrlo lijepo odgaja svoga sina, kao da je majka već dugi niz godina. Ako joj nešto nije jasno, pita mene ili liječnika. Ima i pomoćnicu, ali nikad ništa ne prepušta njoj. Ako Alija treba uspavati, Bergüzar to učini. Tako je i sa svim ostalim stvarima.

Koliko se često čujete s njome i njezinom obitelji? 
Svaki se dan zovemo puno puta. Katkada tražim da mobitel daju Aliju. Često se i viđamo. Ne bih mogla pristati na to da deset dana ne čujem svoju kćer. 

U vašoj je obitelji puno glumaca: vaš pokojni suprug, vaša kći i zet… O čemu razgovarate kad ste na okupu? Razgovarate li često o serijama?
Halit ne voli govoriti samo da bi ga drugi slušali. Uz obrok razgovaramo o zajedničkim temama. Katkad ga ponešto pitam. Ali ne možemo stalno razgovarati o glumi. Vodimo normalne razgovore, kao svi drugi. 

Što radi gospođa Zeynep?
Radi kao upraviteljica hotela Teşvikiye House. Puno je godina provela u Americi. Rastala se i živi u Istanbulu. Dizajnira torbice, ali rad u hotelu oduzima joj većinu vremena. 

Nije željela biti glumica, kao vi?
Ne. U djetinjstvu bi pobjegla kad bi k nama došli novinari. Izvrsno poznaje književnost. Napisala je dvije knjige. U knjizi Posljednja 84 dana s ocem opisuje posljednja 84 dana koja je provela s ocem. Druga knjiga zove se Tihi vrisak, riječ je o lijepoj ljubavnoj priči. Njezina kći Nazli vrlo je talentirana. Jabuka ne pada daleko od stabla. Voli fotografirati i plesati. Ako za puno godina ugledate njezino lice, nemojte se iznenaditi.

Nekoć smo vas gledali u filmovima, a sad glumite u TV-serijama. Na što obraćate pozornost tijekom odabira scenarija? 
Vrlo sam izbirljiva. Naša generacija radila je u vrlo teškim uvjetima. Sve što imamo stekli smo napornim radom. Nakon dva porođaja odlučila sam uzeti dugu pauzu. Vrlo veliku važnost pridajem liku kojeg ću glumiti i scenariju.

Kad završi snimanje jedne serije, ne mogu odmah početi glumiti u nekoj drugoj seriji. Ne želim glumiti iste likove. Obraćam pozornost na to da se gledateljima predstavljam u različitim ulogama. Volim glumiti likove koji su u svakom trenutku spremni iznenaditi. Ali nakon jedne takve uloge želim neku drukčiju. 

Trenutačno se emitira puno serija. Jeste li primijetili da puno TV-kanala snima program na zahtjev gledatelja.?
Scenarij mi je vrlo važan. U ovom poslu postoji jedno pravilo. Dobar scenarij, dobar redatelj i dobri glumci u stanju su učiniti čuda. Sa zetom i kćeri savjetujem se kad je riječ o poslu.

Izvor: http://www.hurriyetaile.com/eglence/roportajlar/hulya-darcan-ile-annelik-uzerine_9938.html

Pročitajte više o seriji Dila u web specijalu.

Ne propustite seriju Dila na programu Nove TV od 1. siječnja 2014. s početkom u 20 sati!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'
Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo